JYP

Ramzi Abid JYP-hyökkäykseen

Julkaistu 23.7.2012

JYP on tehnyt vuoden sopimuksen kanadalaishyökkääjä Ramzi Abidin kanssa. Abid on 32-vuotias hyökkääjä (188 cm/99 kg L) ja on pelannut urallaan seitsemässä eri liigassa. NHL-otteluita Abid on pelannut 68.

Vuodesta 2007 lähtien Ramzi Abid on pelannut Euroopassa Sveitsin Bernissä ja Rapperswillissä, KHL:n Traktor Tseljabinskissä, Elitserienin Röglessä ja viime kauden Itävallan EC Salzburgissa, joka voitti viime jouluna European Trophyn lopputurnauksen finaalissa Jokerit. Abidilla on Kanadan ja Iso-Britannian kansalaisuudet, joten SM-liigassa hänellä on EU-pelaajan status.
- Saamme Abidista väkeväotteisen, kovan voimahyökkääjän, joka osaa myös maalinteon, sanoo JYPin pelaajakoordinaattori Jukka Holtari.
Ramzi Abidin henkilöhistoria on mielenkiintoinen.
- Ramzin isä on tunisialainen, äiti skotlantilainen ja hän syntyi Montrealissa Kanadassa Ison-Britannian kansalaisena ja on kanadalaisen kiekkokoulun kasvatti, joka on kaukalossa tulisieluinen, värikäs ja voitontahtoinen pelaaja, valottaa Holtari.
NHL:ssä Abid teki 68 ottelussa 14 maalia, AHL:ssä 320 ottelussa 118 maalia ja Bernissä parhaalla kaudellaan 20 maalia. Vastapainona jäähyminuuttejakin on kertynyt, mm. viime kaudella EC Salzburgin paidassa Itävallan liigassa 120 minuuttia ja European Trophyssä 38 minuuttia.

Joose Antonen ja Daniel Stumpf
JYP-Akatemiaan

JYP on kiinnittänyt Mestiksessä pelaavan JYP-Akatemian riveihin kaksi nuorta lupausta: 17-vuotiaan Joose Antosen ja 21-vuotiaan slovakialaisen Daniel Stumpfin. Molempien sopimukset ovat kolmivuotisia. Joose Antonen on kookas 188-senttinen, ulottuva rightin, lahjakas taitopelaaja. Hän on kuulunut ikäluokkansa tehokkaimpiin maajoukkuepelaajiin 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueissa. Hän pelasi myös vuoden ali-ikäisenä viime keväänä 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkueessa.

- Joose Antosella olisi ollut SM-liigassa muitakin ottajia ja olemme erittäin iloisia, että lahjakas nuori pelaaja valitsi kehitysympäristökseen JYP-organisaation, joissa vaihtoehtoisia joukkueita ovat JYP-Akatemia, JYPin A-nuorten joukkue ja mahdollisesti JYPin SM-liigajoukkuekin, kertoo pelaajakoordinaattori Jukka Holtari.

Daniel Stumpf (180 cm/80 kg R) on pelannut Slovakian ikäkausimaajoukkueissa ja viime kauden hän pelasi Venäjän junioriliigassa MHL:ssä Junost Minskin joukkueessa. Stumpf on ahnas maalintekijä ja tulee kehittymään pelaajana JYP-organisaatioon tavoitteenaan SM-liigapaikka JYPissä kolmantena sopimusvuotenaan. Stumpfin sopimus on mallia 1+1+1 seuraoptioilla.