JYP ja KeuPa HT aloittavat yhteistyön. JYP-Akatemian toiminta loppuu.

JYP ja KeuPa HT ovat solmineet kauden 2017-2018 kattavan yhteistyösopimuksen koskien pelaajaliikennettä sekä markkinoinnillista yhteistyötä. JYP-Akatemian toiminta loppuu.

 

–          KeuPa HT on keskisuomalainen Mestis-seura, joten monikanavainen yhteistyö on enemmän kuin luonnollista. Pelaajaliikenteen osalta KeuPa HT paikkaa Akatemian jättämää ”Mestis-aukkoa”, toteaa JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius

 

KeuPa HT:n tahtotilana on pelata ensi kaudella muutamia kotiotteluitaan myös Jyväskylän jäähallissa, jolloin markkinoinnillinen yhteistyö JYPin

kanssa korostuu.

 

–          Haluamme olla tukemassa KeuPa HT:n ja keskisuomalaisen jääkiekkoilun kehittymistä sekä näkymistä laaja-alaisesti. Seurojen toimistojen välinen yhteistyö on mielestäni edellytys pitkäkestoisen yhteistyön rakentamiselle, jatkaa Vallenius.

 

KeuPa HT:n puheenjohtaja Anders Pekkanen on tyytyväinen nyt solmittuun sopimukseen. Kahden keskisuomalaisen seuran yhteistyö on osoitus alueen toimijoiden yhteisestä halusta kehittää lajin asemaa Keski-Suomessa.

 

–          Tämä on uudenlainen, keskisuomalainen pelaajapolku, joka oikein toimiessaan on iso voimavara molemmille seuroille. Haluamme kehittää koko Keski-Suomen alueen jääkiekkoa, joten sitä silmällä pitäen yhteistyö JYPin kanssa on luonnollista. Ei voi myöskään olla korostamatta, että yhteistyön tavoitteena on molempien joukkueiden mahdollisimman hyvä urheilullinen menestys. Markkinoinnillinen yhteistyö puolestaan antaa molemmille seuroille varmasti uusia mahdollisuuksia ja näkökulmia toiminnan kehittämiseen, kommentoi KeuPa HT:n puheenjohtaja Anders Pekkanen tyytyväisenä.

 

JYP-Akatemian viimeiseksi kaudeksi jää kausi 2016-2017.

 

JYP-Akatemian toiminta loppuu tähän kauteen. Akatemian kuudesta Mestiskaudesta paras kausi oli 2014-2015, jolloin Akatemia nappasi runkosarjan viidennen sijan. Akatemian paidassa on kuuden kauden aikana kiekkoillut 124 pelaajaa.

 

–          Haluan kiittää kaikkia toiminnassa mukana olleita tahoja, pelaajia, huoltoa valmennusta ja taustahenkilöitä. Akatemian toiminnan tarkempi analysointi aloitettiin jo viime kesänä, jolloin perehdyimme Akatemia-toiminnan etuihin ja rasitteisiin. Mm. taloudellinen rasitus ja urheilullinen lisäarvo olivat asioita, joiden puntarointi oli tehtävä tarkasti. Uskon, että nyt on uuden rakentamisen aika, lopettaa Vallenius.

 

JYP jatkaa ja keskittää panostusta jo viime kaudella aloittamaansa A-juniorijoukkueen toiminnan kehittämiseen. Yhteistyössä mukana mm. Jyväskylän Urheiluakatemia.

 

–          Urheilupuolella jatkamme JYPin A-nuorten toimintamme vahvistamista sekä tulemme tekemään myös aktiivista Mestis -yhteistyötä siinä rinnalla. Haluamme tuottaa seuraavien 2-3 vuoden aikana niin laadukkaita A-junioripelaajia ”putkemme” yläpäästä ulos, että meille syntyy taas positiivinen ongelma kasvattamiemme liigaprospektiemme ylitarjonnasta. Siihen ”murheen hetkeen” asti voimme hyvin mennä näillä järjestelyillä ja painotuksilla. On aika ravistella puuta. Kyse on myös urheilupuolella uuden rakentamisesta ja eteenpäin menemisestä”, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari näkee.

 

JYP haluaa kiittää kumppaneita ja toimijoita, joiden avulla Akatemian toiminta on mahdollistettu. Nyt on uuden rakentamisen aika.