Skellefteå on lyöty – seuraavaksi vastaan Bern

JYP eteni tiistai-iltana CHL-liigan toiselle pudotuspelikierrokselle. Vaikka Skellefteå oli kotipelissään parempi maalein 4-2, eteni Hurrikaani jatkoon yhteisosumin 6-4. JYP on siis selvittänyt tiensä Mestarien liigassa 16 parhaan joukkoon. Seuraava vastus on sveitsiläinen SC Bern.

Bern on todellinen eurooppalainen suurseura. Sveitsin piinkovan liigan mestaruutta se on juhlinut muhkeat 14 kertaa. Kahdella edelliskaudella Bern on kuitenkin CHL-liigassa jäänyt lähtötelineisiin. Eilen päättyneellä ensimmäisellä kierroksella Bern peittosi itävaltalaisen Salzburgin yhteismaalein 7-4.

Bernillä on myös yksi Euroopan fanaattisimmistä ellei jopa fanaattisin kotiyleisö. Katsojakeskiarvo huitelee 16 000 silmäparin tienoilla vuodesta toiseen. Bernin yleisökeskiarvo on ollut 2000-luvulla 16 kertaa peräkkäin koko Euroopan suurin.

Viime kauden Sveitsin liigan mestarin seisomakatsomo ja fanien farkkuliivit ovat jo ilmiö eurooppalaisessa kiekkoilussa. Yksi mielenkiintoinen piirre on farkkuliivit pinssit, joita on joidenkin laskelmien mukaan yli 100 000.

Bernin kotipyhättö PostFinance Arena vetää enimmillään sisuksiinsa yli 17 000 katsojaa. Nyt on myös hurrikaanifanien aika kunnostautua. Bernin fanien huutomyrskylle ei saa antaa yhtään siimaa.

Tämän kauden Bernin joukkueesta löytyy myös suomalaisväriä, sillä päävalmentajana toimii maajoukkueestakin tuttu Kari Jalonen apunaan muuan Ruotsin kaataja Ville Peltonen. Suomalaisvalmennuksen täydentää Samuel Tilkanen.

JYP kohtaa Bernin vieraskaukalossa 1. marraskuuta. Kotipeli on puolestaan luvassa 8. marraskuuta tiistaina. Päivä ylös kalenteriin ja Synergialle!

Jos eilinen Skellefteå-matsi meni ohi, niin ottelun huippuhetkiä voi tiirailla TÄMÄN LINKIN kautta.

Ei muuta kuin kohti tuplamestaruutta! Hurrikaanikausi on liekeissä!