Hurrikaani myrskyää länsirannikolle

JYPin kolmen ottelun viikko käynnistyy tiistai-iltana Rauman Lukon vieraana. Hurrikaani raivoaa tällä viikolla länsirannikolla kahdesti, sillä torstaina vieraspelit jatkuvat Vaasan Sportin kotipyhätössä.

Lukko vaihtoi viikko sitten valmentajaa. Viime maanantaina ruoriin astui Kari Heikkilä. Uuden päävalmentajan alaisuudessa sarjajumbona majailevat kettupaidat ovat ottaneet yhden voiton Kärpistä sekä kärsineet niukan jatkoaikatappion HPK:ta vastaan. Suunta on siis ylöspäin.

JYPin ottelut ovat venyneet jatkoajalle luvattoman usein, sillä kolmannet erät ovat olleet välillä tervanjuontia. Viidestä edellisestä pelistä Hurrikaani on napsinut kaikista pisteitä, mutta neljä niistä on venynyt joko jatkoajalle tai voittolaukauksiin. Nyt tähtäimessä on kolmen pisteen voitot, joilla kärkeen kertynyttä etumatkaa saadaan kurottua. Se vaatii kurinalaisuutta, nöyryyttä ja viisautta pelata.

Voitto tulisi tärkeään paikkaan, sillä taistelu keskikastissa on tiukkaa. Parilla voitolla JYP nousee nopeasti viiden sakkiin. Kymmenentenä majailevalla JYPillä on nelostilan Pelicansiin matkaa vain kuusi pistettä.

Hurrikaanin kokoonpanoissa on pieniä viilauksia sitten lauantain KalPa-ottelun. Janne Tavi on nostettu ykkösvitjaan tutkaparin Juha Pekka Hytönen – Ossi Louhivaara rinnalle. Kakkosketju on puolestaan tuttu TSN-kokoonpano eli Tuppurainen – Suomela – Nättinen.

Micke Saari korvaa kolmosketjussa Henri Kannisen keskushyökkääjänä. Laidoilla viilettävät Mikko Salmio sekä Jerry Turkulainen. Nimellisessä nelosketjussa rymistelevät kovaluiset Janne Kolehmainen, Valtteri Hotakainen ja Tuomas Pihlman.

Puolustajista huilivuorossa on Nolan Yonkman. Hänet korvaa Sami Nikun parina Juuso Pulli. JYPin maalia vartioi Pekka Tuokkola.

Seuraavan kotipelin Hurrikaani pelaa tulevana lauantaina, kun Synergia-areenalle luistelee Risto Dufvan luotsaama Mikkelin Jukurit. Liput kyseiseen taistoon voit lunastaa TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP kohtaa Lukon seuraavalla kokoonpanolla:

1: Janne Tavi – Juha-Pekka Hytönen – Ossi Louhivaara

Sami Niku – Juuso Pulli

2: Jani Tuppurainen– Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

3: Mikko Salmio – Micke Saari – Jerry Turkulainen

Niklas Friman- Mikko Kuukka

4: Janne Kolehmainen– Valtteri Hotakainen– Tuomas Pihlman

Juha Uotila

Maalissa: Pekka Tuokkola (Veini Vehviläinen)