JYP haastaa SC Bernin ja fanaattisen kotiyleisön

Hurrikaanikausi jatkuu tänään tiistaina Sveitsissä! JYP matkustaa SC Bernin vieraaksi CHL-liigan neljännesvälierien ensimmäiseen osaotteluun. Isot kaksi voittoa viime viikonloppuna kotimaan Liigassa ovat tuoneet pelaajien tekemiseen aimo annoksen itseluottamusta.

– Loistavilla fiiliksillä lähdetään Berniin. Suomessa ei missään paikassa pääse niin ison yleisön eteen pelaamaan. Nämä ovat kiekkoilijalle ainutlaatuisia kokemuksia. Ei voi kuin nauttia ja pelata niin hyvin kuin ikinä pystyy, Mikko Kalteva hehkuttaa.

– Eihän näistä peleistä voi olla syttymättä. Bern on ihan Euroopan ykkösorganisaatioita. On mahtavaa päästä haastamaan heidät, Tuomas Pihlman säestää.

Pihlman on ollut tällä kaudella JYPin tehokkain pelaaja CHL-taistoissa pistein 1+4. Bernin puolella pistenikkarina on häärinyt Martin Plüss pistein 2+4.

Avauskohtaamisessa Sveitsissä moni JYP-pelaaja todella pääsee elämänsä suurimman yleisön eteen esittelemään taitojaan. Bernin kotipyhättö PostFinance-areena vetää nimittäin sisuksiinsa muhkeat 17 031 katsojaa ja se on lähes järjestään loppuunmyyty.

Bernin valmennuksesta löytyy suomalaisosaamista, sillä joukkuetta luotsaavat Kari Jalonen sekä Ville Peltonen. Bern on puolustava Sveitsin liigan mestari ja tällä hetkellä joukkue majailee NLA:ssa neljännellä tilalla.

Kuukka toipumassa täyteen pelikuntoon

JYPin kokoonpanossa nähdään vasta kolmannessa pelissään tällä kaudella kokenut puolustaja Mikko Kuukka, joka on toipunut vaikeasta polvivammastaan. Kuukka teki debyyttinsä JYP-nutussa viime viikonloppuna liki vuoden pelitauon jälkeen.

Saman polven eturistiside napsahti viime syksynä Kuukalta poikki ja edessä oli pitkä kuntoutus pelikuntoon. Ensin lonkasta otettiin tavaraa luudutusoperaatiota varten ja sen jälkeen oli vielä edessä normaali reilun puolen vuoden kuntopyöräily ja polvijumppa. Nyt Kuukka on kuitenkin pelikunnossa ja janoaa saada lisää pelejä pitkän tauon jälkeen.

– Muutamat treenit olen vasta ehtinyt vetää, joten ei vielä olla ihan sataprosenttisessa kunnossa. Pelihalut on kuitenkin korkealla, Kuukka sanoo.

– Bern-pelejä en ole vielä ehtinyt hirveästi mietiskellä, kun vasta päässyt ylipäätään pelaamaan. Varmasti on upeita pelejä tulossa. Bernillä on yhdet Euroopan upeimmista faneista ja fiilis hallissa on kuulemma upea. Kova on joukkue ja haaste, mies jatkaa.

Bern – JYP -ottelua voi seurata myös televisiosta MTV3 Sportilta.

Neljännesvälierien toisessa osaottelussa ensi viikon tiistaina ratkotaan paikka puolivälieriin. Synergia-areena CHL-huumaan voit ostaa lippusi TÄÄLTÄ. Willkommen in JYPinkylä SC Bern! Kiekko putoaa jäähän Synergialla 8. marraskuuta kello 19.00.

Bern-matsin erikoistarjouksista voit puolestaan lukea lisää TÄSTÄ LINKISTÄ.