JYP tippui niukasti CHL-liigan puolivälieristä

JYP taisteli upeasti loppuun asti, mutta tällä kertaa yritystä ei palkittu. Tiistai-illan taistelu Synergia-areenalla päättyi loppulukemiin 3-3. SC Bern meni jatkoon kahden neljännesvälierän jälkeen yhteismaalein 6-5.

Avauserässä JYPin peliä sotkivat jäähyt. JYP otti kolme kaksiminuuttista, mitkä söivät pelirytmiä ja antoivat mahdollisuudet Bernin puolelle. Sveitsiläiset karkasivat kaiken lisäksi jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen johtoon, kun Gian-Andrea Randegger onnistui maalinteossa.

– Kuusi minuuttia jäähyjä ja kaverin nopea maali avauserään oli meiltä huono alku. Se käänsi momentumia Bernille, kun meidän piti näyttää, miten peliä täällä oikein viedään. Oltiin vähän telineissä, eikä peli alkanut olleenkaan niin kuin suunniteltiin.

– Alku ei ollut meille mieleinen. Tämä oli meille eka viikon breikki peleistä ja jotenkin ei ihan päästy peliin mukaan. Oltiin vähän tauolla avauserässä vielä. Sitten kuitenkin noustiin vielä tasoihin ja taisteltiin hyvin loppuun saakka, kapteeni Juha-Pekka Hytönen komppasi.

Toisessa erässä peli aaltoili, mutta JYPin liike sai Bernin rikkomaan. Hurrikaani pääsi kolmesti ylivoimalle, mutta Bernin alivoima toimi hyvin. JYPiltä muu muassa Mikko Salmio pääsi kokeilemaan tuhannen taalan paikasta, mutta kiekko ei löytänyt tietään ohi Bern-vahti Leonardo Genonin.

Päätöserän alkuun JYP sai lunta tupaan, kun Ryan Lasch käänsi maalin edestä 2-0-lukemat Bernille. JYP ei todellakaan lannistunut, sillä ensin Hytönen laukoi tulisesti kavennuksen ja hetkeä myöhemmin Salmio kuittasi avauserän epäonnistumisensa iskemällä kiekon maalin kattoon.

Sen jälkeen JYP-vahti Pekka Tuokkolalle sattui musta hetki, kun mies ryntäsi päätykiekkoon, mutta syöttö osui maalin takarautoihin. Tuokkolan virheen käytti armotta hyväkseen Andrew Ebbett, joka kiepautti vanhanaikaisella 3-2-lukeamat Bernille. Antti Suomela ohjasi viime hetkillä vielä JYPille 3-3-tasoituksen, mutta Bern marssi jatkoon yhteismaalein 6-5.

– Kaveri rupesi jo kattelemaan vähän taululle. Se on vaikea paikka pelata. Itse en nähnyt kaverin kolmatta maalia ollenkaan, mutta harmittavaan paikkaan se toki tuli. Ei se kuitenkaan tätä sarjaa ratkonut. Meillä oli paljon paikkoja molemmissa peleissä, Hytönen totesi.

– Me on tiedetty, että se virhe voi tulla, koska Peki pelaa aktiivisesti päätykiekkoja. Peki kuitenkin auttaa meitä niin paljon pelaamalla hyvin päätykiekkoja, että pitkässä juoksussa ollaan voiton puolella, päävalmentaja Virtanen puolestaan antoi synninpäästön vahdilleen.

JYP kuitenkin sai paljon oppia CHL-kaudestaan. Kevättä varten isot pelit Euroopan huippuseuroja vastaan antavat lisäboostia.

– Toki harmittaa, että pudottiin. Pitää kuitenkin muistaa, että nämä olivat meille isoja kokemuksia. Aivan Euroopan eliittiä vastaan on saatu pelata, kun vastassa ovat olleet Skellefteå, Linköping ja Bern, Virtanen paaluttaa.

– Nämä ovat meille isoja oppimisen paikkoja, kun pelataan selkä seinää vasten. Sanoinkin kavereille kopissa, että varmasti saadaan paljon eväitä reppuun kevättä ajatellen, Virtanen jatkoi.

Myös Bernin kokenut päävalmentaja ja Leijoniakin luotsannut Kari Jalonen tunnusti JYPin vahvuuden.

– Täytyy nostaa JYPille hattua. Ei ihme, että heidät on nostettu mestarisuosikeiksi Suomessa. Heillä on todella hyvä ja osaava valmennus sekä erittäin sitoutunut joukkue, Jalonen kehui.