JYPille tärkeitä jatkosopimuksia

JYP ja Jerry Turkulainen solmivat jatkosopimuksen kevääseen 2020 saakka.

Jerry Turkulainen (18) on solminut kevääseen 2020 saakka ulottuvan jatkosopimuksen. 18-vuotiaan Turkulaisen nousu Liigaan on ollut nopea, vaan ei yllättävä. Alkusyksyllä pelaamissaan kuudessa Mestis-ottelussa hän teki tehopisteet 0+4, jonka jälkeen Jerry on pelannut 12 liigaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 2+4=6. Jerry teki hiljattain debyytin myös Suomen U20 -maajoukkueessa Göteborgin turnauksessa.

”Pelin ydin on Jerryllä ollut ”helmi” jo muutamia vuosia ja nousu runsaassa vuodessa JYPin B-nuorista liigajoukkueen tuloksentekijäksi mahdollistui, kun pelaaja sai hieman lisää kokoa ja voimaa runkoonsa viimeisen vuoden aikana. Liigajoukkueeseemme liittymisensä jälkeen Jerry on ollut sisäisessä tilastoinnissamme Jypin tehokkain pelaaja luoduissa maalitilanteissa per pelattu peliminuutti”, urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari sanoo.

Turkulainen kykenee pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä ja hän pelaa tällä hetkellä neljättä kauttaan JYPin organisaatiossa. Hän liittyi Mikkelistä mukaan JYPin C-nuoriin kesällä 2013.

”Jerryn tarina pelaajana on vasta alkamassa. Fyysinen vahvistuminen tulee jatkossakin parantamaan Jerryn pelisuoritusta merkittävästi. Itse PELI on jo pelaajassa, se ei ikää tai voimatasoa katso. Jerryllä on korkea taitotaso ja hänellä on hyvä työmoraali niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Pelurin kyky ”nähdä tulevaa”, sekä erinomainen reagointinopeus tulevat mielestäni antamaan hänelle hyvät mahdollisuudet menestyksekkääseen jääkiekkouraan. Tällä hetkellä näyttää myös siltä, että nuoren pelimiehen pääkoppakin kestää sekä vastoinkäymisiä että nopeita pomppuja uralla ylöspäin”, Holtari toteaa.


JYP ja Joonas Nättinen solmivat jatkosopimuksen kevääseen 2019 saakka.

Kaudella 2015-16 kasvattajaseuraansa palannut Joonas Nättinen (25) on solminut jatkosopimuksen kevääseen 2019 saakka. Edellinen kausi JYPissä oli Joonaksen uran tehokkain kausi miesten tasolla. ”Näden” pisteet pelaamissaan 46 liigaottelussa olivat 9+12=21. Tänä syksynä Joonas Nättinen on nakutellut Liigassa ja CHL:ssä yhteensä 18 ottelussa 10 tehopistettä.

”Ennen kaikkea monipuolisuus on se Joonaksen juttu nykyisin. ”Näde” on erittäin arvostettu pelaaja joukkueen sisällä. ”Kaikki käy -meiningillä” mennään: Ylivoima, alivoima, aloitukset, rankkikisat, isot jääajat, kamppailut ja taklaukset, vastuullisuus omissa, variaatiot pelipaikkojen suhteen, ykkösketjusta nelosketjuun, sentterinä ja/tai laitahyökkääjänä jne. Pelaaja, jonka ei tarvitse muuttaa mitään omassa pelissään playoffseja varten. Joonaksen läsnäolo tekee ketjukavereista voimakkaampia ja tehokkaampia. Ilmiönä tuttu 1+1=3 siis”, Holtari kommentoi Nättisen merkitystä JYPille.

Erilaisissa poikien ja nuorten maajoukkueissa Nättinen pelasi junioriurallaan huikeat 125 maaottelua Suomen paidassa, mukaan lukien kahdet U18 MM-kisat sekä kolmet U20 MM-kisat. Viime kaudella Nättinen pelasi myös Suomen A-maajoukkueessa uransa ensimmäiset viisi A-maaotteluaan. Liigan lisäksi Nättisellä on kokemusta myös AHL-, NHL- ja SHL-liigoista yhteensä neljän kauden verran. Nättinen on muodostanut alkukaudella Antti Suomelan ja Jani Tuppuraisen kanssa JYPin tehokkaimman hyökkäysketjun.

”Näden” kehitystarina pelaajana on yhä kesken. Se on mielestäni mukava tarina siitä, kuinka kiiruhdetaan hitaasti huipulle sen jälkeen, kun odotettu ”lapsitähteys” ei ensiyrittämällä ihan napakymppiin vielä iskenytkään. Pelaaja nimittäin aloitti Liigassamme jo 17 -vuotiaana. Juniorivuosien pistelingosta kuoriutui ajan myötä kiistatta yksi liigamme parhaista (monipuolisista) kahden suunnan hyökkääjistä”, Holtari kiteyttää.

Joonas Nättisellä on oikeus purkaa JYP-sopimus tietyin ehdoin, tiettyihin ulkomaisiin liigoihin kesien 2017 ja 2018 aikana.