Nättinen laukoi JYPin voittoon Lukosta!

JYP kyykytti Lukkoa kaksi erää, mutta ei saanut naulattua peliä pakettiin. Kahden ensimmäisen erän jälkeen JYP johti tutuin lukemin 2-0, mutta päätöserässä Lukko nousi tasoihin. Lopulta voittolaukauskisassa JYPin sankariksi nousi kaksi kertaa onnistunut Joonas Nättinen. JYPille kuitenkin voitto lukemin 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0).

Avauserässä askissa oli vain yksi joukkue ja se oli JYP. Hurrikaani loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta tehottomuus vaivasi. Viimein ajassa 15.04 ottelun hahmo Nättinen vapautti peliä lyömällä tulisen kudin verkkoon ylivoimalla. Avausmaaliin esityön tekivät Jani Tuppurainen ja Mikko Kalteva.

Myös toisessa erässä JYP oli selvästi kettupaitoja edellä. Laukaukset kuitenkin suuntautuivat usein keskelle Kaapo Kähkösen paidan kettulogoa. Toki Kähkönen myös piti kotijoukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Lukko-vahti napsi ottelussa muhkeat 41 koppia. Lopulta toisen erän loppuun JYP sai kaivatun 2-0-maalin. Tuomas Pihlman teki loistavan esityön ja Janne Kolehmainen pääsi iskemään kiekon tyhjiin. Osuma oli ”Kolelle” kauden toinen.

– Loistavat kaksi ensimmäistä erää meiltä. Varsinkin eka erä oli aivan älyttömän hyvää lätkää. Enemmän maaleja olisi pitänyt tehdä paikoista. Toisaalta kahden maalin johdon pitäisi kyllä riittää, ottelun sankari Nättinen summasi.

Kolmannen erän alkuun Lukko sai heti piristysruiskeen, kun Aleksi Saarela kavensi ajassa 41.59. JYPin kahden maalin johto suli jälleen, kun Ville Vahalahti tasoitti ottelun reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria. Heti Vahalahden maalin jälkeen Hurrikaani pääsi vielä ylivoimalle, mutta ei saanut voittomaalia aikaiseksi.

– Liian monesti on tällä kaudella menetetty voitto kolmannessa erässä. Siitä on vain yksinkertaisesti nyt päästävä eroon. Kaveri toki laittaa aina all in. Meidän pitää vain kestää se ja pelata fiksusti kiekolla. Joku systeemi siihen on pakko keksiä, Nättinen totesi.

– Monesti oon miettinyt, että mitä tapahtuisi, jos lähtisi viimeiseen erään tappiolla. Se on ollut kuitenkin aika harvinaista tällä kaudella. No ei, ei meidän kannata sitä lähteä testailemaan, kolme kertaa Kähkösen ohittanut Nättinen jatkoi naureskellen.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli huimat paikat ratkaista ottelu. Oli läpiajoa, ylärimaa ja lukuisia huikeita venytyksiä sekä Kähköseltä että JYP-vahti Pekka Tuokkolalta. Voittolaukauksissa JYPin sankariksi nousi Nättinen, joka onnistui kahdesti.

– Suurin piirtein kyllä oli mielessä, mitä teen. Vedot on toimineet, niin toki sillä linjalla jatkoin. Vikassa vedossa vähän muutin kulmaa loppuhetkillä, mihin aion ampua. Aika paljon pitää olla näissä tuuriakin. Ei tässä mitään rankkarimeedion mainetta voi vielä ottaa, Nättinen naureskeli.

Voitto oli JYPille neljäs viimeiseen viiteen peliin. Pisteputki on puolestaan venynyt jo kuuteen otteluun.

– Kiva kuitenkin aloittaa viikko voitolla. Hampaankoloon jäi kuitenkin aika rutkasti tavaraa. Tästä on mukava lähteä tuleviin otteluihin, Nättinen sanoi.

JYPin länsirannikon kiertue jatkuu torstaina Vaasassa Sportia vastaan. Seuraavan kerran Hurrikaani nähdään kotijäällä lauantaina, kun vastaan asettuu Mikkelin Jukurit. Liput tähän taistoon voit hankkia TÄMÄN LINKIN kautta.