Ei kahta ilman kolmatta! Jukurit saapuu JYPin vieraaksi

JYP on voittanut kauden molemmat kohtaamiset Jukureita vastaan. Tänä iltana Synergialla haetaan täyttä kolmen pisteen pottia.

Molemmilla joukkueilla on alla tältä viikolta voitto ja tappio. JYP kukisti Lukon tiistaina rankkareiden jälkeen, mutta hävisi torstaina Vaasassa Sportille. Jukurit puolestaan haki kovan päänahan Hakametsästä, kun Tappara kaatui tiistaina osumin 4-3. Sen sijaan torstain pelissä TPS oli Mikkelissä parempi voittolaukausten jälkeen.

Sarjanousija Jukurit on ollut tämän kauden runkosarjassa JYPille mieluisa vastustaja. Lokakuun alussa Hurrikaani haki Mikkelistä voiton rankkareiden jälkeen ja samaisen kuukauden lopussa JYP kyykytti mikkeliläisiä kotikaukalossa maalein 3-1.

JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen povaa kovaa iltapuhdetta. Risto Dufvan käskyttämä Jukurit ei tunnetusti anna tuumaakaan periksi.

– Työteliäs ja taisteleva joukkue sieltä tulee vastaan. Siihen on vastattava samalla mitalla. Mitään muuta reseptiä ei ole, Hytönen sanoo.

Kolmannet erät ovat olleet Hurrikaanille vaikeita. Kolmen pisteen voitot ovat lipsahtaneet liian usein tasapeliksi. Asia tiedostetaan joukkueessa.

– Kevättä varten tässä koko ajan opetellaan ja tehdään työtä. Liian paljon on kuitenkin pisteitä mennyt opettelun piikkiin. Nyt pitää se oppi ottaa ja napsia ne voitot, Hytönen korostaa.

– Liian samanlaista virttä tässä nyt on veisattu jo pidempään. Aivan liikaa on hävitty tai annettu voittoja kolmannessa erässä. Kyllä me se tiedostetaan ja yritetään tietenkin kaikkemme, että niin ei kävisi. Nyt on vain se oppi otettava ja huolehdittava, että jatkossa ei niin käy, Hytönen jatkaa.

JYPin kokoonpanossa ei ole suuria muutoksia. Henri Kanninen on vapautunut pelikiellosta ja palaa nelosketjun keskelle rinnallaan Micke Saari sekä Jerry Turkulainen. Mikko Salmio on puolestaan kokoonpanon ulkopuolella. Muuten Hurrikaanin kentälliset ovat täsmälleen samat kuin edellisissä otteluissa.

Pekka Tuokkola palaa JYPin maalille yhden huilivuoron jälkeen. Luukuvahtina toimii Veini Vehviläinen.

Nähtäväksi jää, kumpi TSN-ketjun herroista Jani Tuppurainen ja Antti Suomela kantaa lauantain jälkeen JYPin kultaista kypärää. Molemmilla on kasassa 18 tehopistettä, mutta kultainen kypärä keikkuu Suomelan päässä kymmenen tehdyn maalin turvin.

Luvassa on varmasti jännittävä ja kiihkeä lauantai-illan kiekkotrilleri. Osta lippusi peliin TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP kohtaa Jukurit seuraavalla kokoonpanolla:

1: Janne Tavi – Juha-Pekka Hytönen – Ossi Louhivaara

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jani Tuppurainen– Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

3: Janne Kolehmainen– Valtteri Hotakainen– Tuomas Pihlman

Niklas Friman- Mikko Kuukka

4: Micke Saari – Henri Kanninen – Jerry Turkulainen

Juuso Pulli

Maalissa: Pekka Tuokkola (Veini Vehviläinen)