Hurrikaani haastaa Ässät: ”Enemmän tunnetta peliin!”

JYP kohtaa viimeisessä kotipelissä ennen joulutaukoa Porin Ässät. Perjantai-iltana on luvassa kiihkeää vääntöä ja tiukkaa taistelua.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Porissa lokakuun puolivälissä Ässät nousi takaa-ajoasemasta 5-4-voittoon. Kotikaukalossa kuukautta myöhemmin JYP nappasi voiton lukemin 3-2.

Voitto olisi JYPille elintärkeä, jottei suora pudotuspelipaikka karkaa kovin pitkän matkan taakse. Viikon ensimmäisessä pelissä Lahdessa keskiviikkona Pelicans nappasi 3-1-voiton Hurrikaanin hallinnasta huolimatta.

– Me puitiin ensiksi edellinen tappio alta pois ja siitä lähdettiin positiivisin mielin kohti kotipeliä. Tänään meidän pitää voitto pystyä kaivamaan keinolla millä hyvänsä. Nyt tarvitaan voittoja, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoo.

– Meidän on saatava enemmän tunnetta peliin ja kovempaa kamppailua. Kun tunne saadaan peliin, niin aistit seuraavat perässä. Jokainen tässä joukkueessa tietää kyllä, miten jääkiekkoa pitää pelata, ”Kenkä” jatkaa.

Juurikin suurta tunnetta JYP tarvitsee. Hurrikaanin pitää raivota vastustajan päädyssä ja puolustuksessa vaaditaan uhrautuvaa taistelua.

– Uskon, että joukkue kaivaa voittoon tarvittavan fiiliksen esiin. Tunnelataus pitää löytyä. Viimeksi kotona sellainen saatiin aikaiseksi Kärppiä vastaan. Kaivettiin se voitto kovalla taistelulla, Siekkinen toteaa.

– On nähty, että meille ei tällä hetkellä riitä ihan ok peli voittamiseen. Meidän pitää nyt pelata loistavasti, jotta voitetaan. Tarvitaan sitä voittamisen oppia nyt.

Päävalmentaja Marko Virtanen on viilannut kokoonpanoja sitten keskiviikon hyökkäysketjujen osalta. Micke Saari on nostettu Jani Tuppuraisen ja Antti Suomelan rinnalle. Pelicans-pelissä askiin pitkän loukkaantumisjakson jälkeen palannut Anssi Löfman on sentterinä laidoillaan Janne Kolehmainen sekä Ossi Louhivaara.

Ykkösvitja Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi on ennallaan. Henri Kannisen laitureina pelaavat tänä iltana Tuomas Pihlman ja Joel Sund. JYPin maalia vartioi totuttuun tapaan Pekka Tuokkola.

Ottelu alkaa kello 18.30. Liput taisteluun voit ostaa TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP kohtaa Ässät seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Micke Saari

Mikko Kalteva – Juuso Vainio

3: Janne Kolehmainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Juuso Pulli – Mikko Kuukka

4: Tuomas Pihlman– Henri Kanninen– Joel Sund

Juha Uotila

Maalissa: Pekka Tuokkola (Juho Olkinuora)