Hurrikaani horjuttamaan kotkapaitoja

Hurrikaani jatkaa länsirannikon kuritusta torstaina, kun joukkue matkustaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Tiistaina JYP nappasi voiton rankkarikisan jälkeen Lukosta. Nyt tavoitteena on kolmen pisteen voitto.

Hurrikaanipaitojen kapteenille Juha-Pekka Hytöselle Sport-peli on suuri merkkipaalu. Kyseessä on Hytösen 600:s ottelu JYPin paidassa Liigassa.

JYPin edellispelin maalitykki Joonas Nättinen ennakoi kovaa fyysistä kamppailua. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden runkosarjassa.

– Ainakin jos viime kautta muistelee, niin tosi fyysisiä matseja ne on aina. Siihen pitää pystyä vastaamaan ja olla hereillä heti alusta asti, Nättinen sanoo.

– Ensi viikolla pelataan heti heitä vastaan kotona, joten tämä on hauska pieni minisarja. Saadaan vääntää varmasti ihan täysillä molemmissa matseissa. Sport tulee aina kovaa iholle, Nättinen jatkaa.

JYP on voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä. Sportin suunta on ollut hieman alavireisempi. Viisi peliä on tuottanut kaksi voittoa vaihtelevien esitysten jälkeen. Edellisen pelinsä Sport hävisi kotihallissaan Kuparisaaressa peräti maalein 2-6 Ilvestä vastaan. JYP saakin varmasti vastaansa erittäin nälkäiset kotkapaidat.

Sarjataulukossa Sport majailee kahdeksantena kaksi pistettä JYPiä edellä. Hurrikaanille voitto olisi mannaa, sillä kolmen pisteen arvoinen suoritus nostaisi asemia sarjataulukossa tuntuvasti. Neljäntenä majaileva Pelicans on nimittäin vain viiden pisteen päässä.

JYPin kokoonpanoissa merkittävin muutos on veräjänvartijan vaihtuminen. Viime viikkoina uurastanut Pekka Tuokkola toimii luukkuvahtina, kun taas torjuntavastuun ottaa Veini Vehviläinen.

Hurrikaanin hyökkäysvitjat ovat täsmälleen samat kuin tiistaina Raumalla. Nolan Yonkman on palannut kokoonpanoon, joten fyysistä pelotetta löytyy maalilta.

JYP haastaa Sportin seuraavalla kokoonpanolla:

1: Janne Tavi – Juha-Pekka Hytönen – Ossi Louhivaara

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jani Tuppurainen– Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

3: Janne Kolehmainen– Valtteri Hotakainen– Tuomas Pihlman

Niklas Friman- Mikko Kuukka

4: Mikko Salmio – Micke Saari – Jerry Turkulainen

Juuso Pulli

Maalissa: Veini Vehviläinen (Pekka Tuokkola)