JYP dominoi Tapsantansseja – KooKoo jäi jalkoihin!

JYP palasi joululomalta pirteästi ja nappasi arvokkaan voiton KooKoon kotiluolasta Tapaninpäivänä. Hurrikaani laittoi pakettiin kouvolalaisten viiden ottelun mittaisen voittoputken maalein 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

– Pelattiin kyllä hyvä peli. Mahtava voitto. Oltiin aktiivisia, pelattiin tasapainoisesti ja liikutettiin kiekkoa hyvin. Saatiin painettua peliä KooKoon päätyyn, JYPin avausmaalista vastannut Anssi Löfman summasi,.

Avauserässä JYP oli tosiaan heti pirteä ja liikkui aktiivisesti. Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty, vaikka molemmat joukkueet saivat kertaalleen pelata ylivoimalla. Toisen erän alkuun JYP kuitenkin onnistui. Nolan Yonkman tulitti viivasta ja maalin edestä paluukiekon löi verkkoon Löfman.

– Ripari tuli minulle lapaan ja koitin laukoa maalia päin. Jostain se kiekko löysi tiensä verkkoon, Löfman kommentoi maaliaan tuttuun vähättelevään tyyliinsä.

Hurrikaani hallitsi toisen erän avauspuoliskoa, mutta sen jälkeen KooKoo sai otetta pelistä. JYP-nutussa toisen pelinsä torjunut Jussi Olkinuora oli kuitenkin vireessä. Yhteensä mies koppasi mukavat 27 torjuntaa ja tuloksena komea nollapeli. Toisen erän loppupuolella KooKoolla oli pitkä painostusjakso, jonka päätteeksi Joonas Nättinen kuitenkin karkasi läpiajoon. ”Näde” ei onnistunut ohittamaan Leland Irvingia.

Päätöserän alkuun JYP joutui heti alivoimalle, mutta puolustus kesti Olkinuoran johdolla. Alivoiman jälkeen Hurrikaani pyöritti vahvasti, mutta tällä kertaa Irving piti kotijoukkuetta pystyssä. Lähimpänä maalintekoa oli Jani Tuppurainen, kun mies kilautti rankkarista tolppaan.

Pian Tuppuraisen rangaistuslaukauksen jälkeen kultakypärä Antti Suomela kuitenkin iski JYPille tärkeän 2-0-osuman. Keskialueen riiston jälkeen Nättinen tarjoili syötön Suomelalle, joka laukoi b-pisteiden kaarien välistä kauden 14. maalinsa.

– Saatiin kyllä tosi tärkeisiin paikkoihin maalit ja ne ohjasivat peliä meille, Löfman koki.

KooKoo-luotsi Tuomas Tuokkola osoitti pelimiehen elkeitä ottaen maalivahdin pois jo kolme minuuttia ennen päätössummeria. Juha-Pekka Haataja kilauttikin heti tolppaan, mutta JYPin voiton ratkaisi Janne Kolehmainen. ”Kole” pamautti kiekon tyhjään rysään oman pään kulmasta ajassa 57.48.

Kaksi perättäistä voittoa ovat nostaneet JYPin osakkeita mukavasti sarjataulukossa. Sijoitus on kymmenes, mutta eroa suoraan pudotuspelipaikkaan on vain kuusi pistettä. Voitot ovat tuoneet myös tervetullutta itseluottamusta ja uskoa tekemiseen.

– Tottakai voitot vie aina peliä eteenpäin ja ne tuovat varmasti kaikille hyvää fiilistä. Ihan hyvin on pelattu tappiopeleissäkin monesti, mutta nyt on oltu vielä tiiviimpiä ja tasapainoisempia viisikkona. Sitä kautta ne voitot ovat tulleet, Löfman pohdiskeli.

Liigakiekkoilijan joululoma ei kestänyt kovin pitkään, mutta muutaman siivun ehti kinkkua nautiskella.

– Kyllä sitä vähän ehti joulua juhlia ja kinkkuakin tuli maistettua. Mukavaa oli kuitenkin taas tulla työpaikalle ja päästä pelaamaan, Löfman myhäili.

JYP pelaa kotihallissa seuraavan kerran jo keskiviikkona. Silloin Synergia-areenalle saapuu Mikkelin Jukurit. Osta omat lippusi kiihkeään välipäivien kiekkotrilleriin TÄMÄN LINKIN kautta.