JYP ja Miklik kaatamaan Pelicansia

JYP päättää jääkiekkovuoden 2016 Lahdessa, kun perjantai-iltana vastassa on Pelicans. Hurrikaani lähtee kaatamaan Pelicansia kolme perättäistä voittoa vyöllään.

JYPin uusi slovakialaisvahvistus Michel Miklik ihastutti heti debyytissään keskiviikkona. Mies takoi ylivoimalla JYPin molemmat maalit. Nähtäväksi jää, jatkaako 34-vuotias slovakkitähti samaa menoaan myös Päijät-Hämeessä.

Myös Pelicans on ollut viime aikoina kovassa vireessä. Alla on kolmen ottelun pisteputki. Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tämän kauden Liigassa. Voitot ovat tasan 1-1.

JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen on mielissään kolmen ottelun voittoputkesta. Silti lisää voittoja tarvitaan ja nöyrää työntekoa ei voi unohtaa missään vaiheessa.

– Me tarvitaan voittoputkia. Jokainen 60 minuuttia on meille edelleen haaste ja meidän pitää keskittyä joka peliin huolellisesti, Hytönen summaa.

Hytönen löysi juonen päästä kiinni Miklikin kanssa heti avausottelussa. Syitä pelin vapautumiseen on monia, mutta Hytösellä on ainakin yksi mielessä.

– Oon vahvasti sitä mieltä, että jääkiekko on aika yksinkertainen pallopeli. Tietyt lainalaisuudet tietenkin pitää olla, mutta sitä ydintä ei voi unohtaa. Se on reagointi eri tilanteisiin selkärangasta. Monesti jos miettii liikaa systeemiä, niin homma menee puskemiseksi. Pelin aikana tehdään satoja ja joukkuetasolla tuhansia valintoja, Hytönen paaluttaa.

Eli mikä on JYPin resepti voittoputken kasvattamiseksi? Energinen, työteliäs, loppuun asti yrittävä ja myrskyn lailla puhaltava Hurrikaani!

JYPin kokoonpanossa on muutoksia sitten keskiviikon voitokkaan Jukurit-ottelun. Sami Niku palaa kokoonpanoon ja ottaa paikkansa Nolan Yonkmanin pakkiparina. Ykkösvitja Miklik – Hytönen – Tavi on ennallaan.

Puolustajista lepovuorossa on Mikko Kalteva. Kakkosvitjaan on nostettu Jerry Turkulainen, joka pääsee hyökkäämään Antti Suomelan ja Joonas Nättisen rinnalla. Jani Tuppurainen löytyy puolestaan kolmosketjusta Henri Kannisen sekä Ossi Louhivaaran kanssa.

Myös Valtteri Hotakainen palaa kokoonpanoon. Mies rymistelee nelosketjussa Janne Kolehmaisen ja Tuomas Pihlmanin kanssa.

JYPin maalilla on puolestaan Pekka Tuokkola. Kolme edellistä voitto-ottelua torjunut Jussi Olkinuora toimii luukkuvahtina.

Hurrikaanikausi jatkuu seuraavan kerran uuden kiekkovuoden tiimoilta 3. tammikuuta. Tuolloin Synergia-areenalle saapuu sarjakärki Tampereen Tappara. Osta lippusi taistoon TÄMÄN LINKIN kautta.

JYP kohtaa Pelicansin seuraavalla kokoonpanolla:

1: Michel Miklik – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jerry Turkulainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Juha Uotila – Juuso Vainio

3: Jani Tuppurainen – Henri Kanninen – Ossi Louhivaara

Niklas Friman – Mikko Kuukka

4: Janne Kolehmainen – Valteri Hotakainen– Tuomas Pihlman

Juuso Pulli

Maalissa: Pekka Tuokkola (Juho Olkinuora)