JYP kaatoi Jukurit – uusi vahvistus heti tulessa!

JYP jatkoi voittojen tiellä välipäivien väännössä, kun Mikkelin Jukurit kaatui kotikaukalossa maalein 2-1 (1-0, 0-1, 1-0). Yleisöä kotipubissa tänä iltana muhkeat 3 817 silmäparia!

Hurrikaanin suurin sankari oli uusi slovakkivahvistus Michel Miklik, joka iski JYPin molemmat maalit ylivoimalla. Kolmesta pisteestä voidaan isolla kädellä kiittää myös maalivahti Jussi Olkinuoraa, joka torjui 36 kertaa. Mies on nyt pelannut JYPissä kolme peliä. Tilastoihin on merkitty kolme voittoa ja vain kaksi päästettyä maalia.

– Tosi helppo oli tulla tähän joukkueeseen. Me on pelattu joukkueena hyvin. Ei tämä vain minun hyvyyttä ole. Jätkät on ottanut mut hyvin vastaan ja on ollut tosi kiva pelata, Olkinuora hekumoi.

Avauserässä JYP painoi vahvasti päälle. Yritys palkittiin ajassa 12.12, kun Miklik iski ensimmäisen kerran. Slovakkistykki sai kiekon maalin eteen ja käänsi rystyllä kiekon röyhkeästi verkkoon. Erän lopussa JYP jäähyili, mutta tappoi uhrautuvasti muun muassa kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa.

Toisessa erässä Jukurit painoi päälle ja JYP joutui luvattoman paljon alivoimalle. Olkinuora, uhrautuva puolustus ja kova taistelutahto pitivät kuitenkin JYPin pelissä mukana. Jukurit tuli silti tasoihin, kun ajassa 22.31 Antti Jaatinen laukoi 1-1-osuman. Myös toisessa erässä JYPin alivoima tappoi pienen tovin kahden miehen ylivoimaa.

– Rikkonainen peli kaiken kaikkiaan. Tuntuu, että meidän puolelta ei oikein missään vaiheessa päästy rytmiin ja vauhtiin. Toki siinä vastustajakin vaikuttaa. Jos vertaa kahteen edelliseen peliin, niin ei päästy rytmiin, JYP-luotsi Marko Virtanen totesi.

Miklik ratkaisi illan toisellaan

Päätöserään lähdettiin tasalukemista ja JYP käytti jälleen etsikkoaikansa. Ajassa 45.41 Miklik laukoi aloitusympyrästä voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. Molempiin slovakin osumiin syöttöpisteen kirjautti Mikko Kalteva.

– Tosi hyvä peli. Tokassa erässä jäätiin ehkä vähän jalkoihin ja otettiin turhia jäähyjä. Uusi kaveri näytti, miksi on tullut tänne, Kalteva sanoi.

Miklik ei juuri englantia juttele, mutta jostain yhteinen sävel oli löytynyt.

– Kiekkoilijoiden kehonkielellä ja yleismaailmallisella elekielellä mennään. Ei vaan, kyllä hän vähän puhuu englantia. Ainakin kiekkoilun perustermit, ”Kaltsi” naureskeli.

Kapteeni Juha-Pekka Hytönen oli samoilla linjoilla. Hytönen pelasi Miklikin tutkaparina.

– Puhuu se vähän englantia. Tänään se puhui kahden maalin muodossa. Ihan hyvin meillä lähti peli kulkemaan. Hauskaa pelata välillä niin, että ei ole oikein hajuakaan, miten toinen ajattelee. Silloin mennään ytimessä ja tehdään ratkaisuja selkärangasta.

– Jääkiekko on kuitenkin yksi pallopeleistä ja niissä tulee aina tuhansia tilanteita yhden pelin aikana, joihin pitää reagoida nopeasti. Ei aina voi miettiä systeemiä. Pitää pelata sitä peliä, Hytönen summasi.

Hirveän pitkään ei Miklik ehtinyt Jyväskylässä viihtyä ennen Jukureiden kannalta tuhoisaa debyyttiään.

– Eilen se oli meidän kanssa ekaa kertaa jäällä. Ammattimies kerta kaikkiaan. Huomataan taas, että ei se kiekko niin erilaista ole maassa kuin maassa. Onhan hän aina tehnyt maaleja, Hytönen pyöritteli.

– Miklikistä näkee, että on joskus aiemminkin laittanut kiekkoa reppuun. Varmasti hänestä meille on paljon hyötyä jatkossa. Iso taistelu ja tärkeät pisteet, Virtanen puolestaan mietiskeli.

Kiitosta saa myös urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari, joka skouttasi slovakin Jyväskylään.

– Holtarin loistavaa työtä tämä on. Meni yhdet joulunpyhät häneltä, kun hoiti ukkoa tänne. Ei siinä liikaa voi ohjeita antaa. Hän on kokenut kaveri. Neljät MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Ei voi liikaa mennä sotkemaan. Ihan tietyt perusasiat ja lainalaisuudet hänelle kerrottiin. Yksi ylivoimaharjoitus saatiin eilen alle ja se näköjään riitti, Virtanen ihmetteli.

Hurrikaanikausi jatkuu perjantaina Lahdessa Pelicansin vieraana. Seuraavan kerran Synergia-areenalla pelataan 3. tammikuuta tiistaina, kun vastaan asettuu sarjakärki Tampereen Tappara. Osta lippusi otteluun TÄSTÄ LINKISTÄ.