JYP matkustaa KooKoon kotiluolaan

Hurrikaanikausi jatkuu perjantai-iltana Kouvolassa, kun JYP matkustaa KooKoon vieraaksi. Hurrikaani matkustaa Kymenlaaksoon erittäin nälkäisenä keskiviikon kitkerän tappion sytyttämänä.

Jos on ollut JYPin peli välillä takkuisaa, niin samaa voi sanoa KooKoosta. Kouvolalaiset majailevat sarjataulukon jumbona. Helppo iltapuhde ei silti ole JYPille luvassa. Hurrikaanin on vihdoin pystyttävä 60 minuutin aktiiviseen peliin. KooKoo kävi lokakuussa hakemassa voiton Jyväskylästä jatkoajan jälkeen. Revanssihenkeäkin on siis ilmassa.

– Meidän on pakko uskoa omaan tekemiseen. Me on nähty, kuinka hyviä me silloin ollaan. Tarpeeksi simppeliä peliä vaan. Ei tämä jääkiekko niin vaikea peli ole. Pitää vaan opetella se puolustaminen. Jokaisella on oma vastuualueensa. Kiekkoa liikkeelle, eteenpäin ja kohti maalia, Janne Kolehmainen summaa voittoreseptiä.

Vaikka kolmannet erät ovat olleet JYPin murheenkryyni syksyn mittaa, luotetaan pelaajistossa siihen, ettei mitään isompaa peikkoa ole muodostunut takaraivoon.

– Ei tässä mitään peikkoja ole muodostunut. Meidän vaan pitää pelata tylymmin ja huolellisemmin viimeisessä erässä, Jani Tuppurainen vannoo.

– En osaa sanoa kaikkien puolesta, mutta ei minulla ainakaan mitään pelkoa ole tullut. Nyt me tehdään enemmän huonoja kuin hyviä ratkaisuja kolmansissa erissä, Tuomas Pihlman säestää.

JYPin kokoonpanoissa ei ole isoja muutoksia sitten keskiviikon tappiollisen Sport-pelin. Arttu Likola palaa kokoonpanoon Mikko Salmion ja Valtteri Hotakaisen rinnalle. Kolmannessa ketjussa Henri Kanninen johtaa orkesteria sentterinä vierellään Janne Kolehmainen sekä Tuomas Pihlman.

Jani Tuppurainen jatkaa ykkösvitjassa kapteeni Juha-Pekka Hytösen ja Ossi Louhivaaran kanssa. Janne Tavi on puolestaan kultakypärä Antti Suomelan vieressä yhdessä Joonas Nättisen kanssa.

JYPin maalilla pelaa Kouvolassa Veini Vehviläinen. Sportin Otto Karvisen edellisessä pelissä selättänyt Nolan Yonkman jatkaa Sami Nikun rinnalla ykköskentässä. Mikko Kalteva ja Urho Vaakanainen jatkavat tutkaparina. Juuso Pulli on tällä kertaa Mikko Kuukan vieressä. Seitsemäntenä puolustajana aloittaa Juha Uotila.

Kotikaukalossa JYP nähdään seuraavan kerran jo huomenna lauantaina, kun Jyväskylään saapuu Oulun Kärpät. Osta oma lippusi kiekkokarnevaaliin TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP kohtaa KooKoon seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jani Tuppurainen – Juha-Pekka Hytönen – Ossi Louhivaara

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Janne Tavi – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

3: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Tuomas Pihlman

Juuso Pulli – Mikko Kuukka

4: Mikko Salmio – Valtteri Hotakainen– Arttu Likola

Juha Uotila

Maalissa: Veini Vehviläinen (Pekka Tuokkola)