JYP neljän voiton putkessa uuteen vuoteen!

JYP nappasi jo neljännen voittonsa putkeen perjantaina, kun Lahden Pelicans kaatui upean esityksen jälkeen vieraskaukalossa maalein 4-0 (3-0, 0-0, 1-0). Uusi JYP-vahvistus Michel Miklik takoi jälleen kaksi osumaa.

Ja millä tavalla Miklik varasti show´n! Kotiyleisö pistettiin hiljaiseksi reilussa kolmessa minuutissa! Jo 58 sekunnin pelin jälkeen slovakki onnistui ensimmäisen kerran, kun mies laukoi kiekon rysään b-pisteen kaarelta rannevedolla.

Toisen kerran Miklik onnistui vain kaksi minuuttia myöhemmin ohjattuaan vedon sisään. Miklikin molempiin maaleihin esityön tekivät kapteeni Juha-Pekka Hytönen sekä Janne Tavi. Miklik muuten takoi 63 minuuttiin neljä maalia! Huikea sisääntulo JYPiin!

Avauserän ensimmäinen kymppi oli täysin JYPin hallussa. Ajassa 12.34 Antti Suomela katkoi jo Pelicansin selkärankaa iskemällä 3-0-osuman ylivoimalla Juuso Vainion esityöstä. Erän loppua kohden myös Pelicans sai paikkoja, mutta Pekka Tuokkola torjui varmasti maalillaan.

– Hyvä maalintekijä hän ainakin on. Hieno homma, että hän on saanut hyvän startin. Varmasti auttaa paremmin pääsemään joukkueeseen sisään kielimuurista huolimatta. Aika hyvältä vaikuttaa, Tuokkola kuvaili uutta Hippoksen virtuoosia myhäillen.

Toisessa erässä JYP pelasi tiiviisti, eikä Pelicans juuri päässyt vaarasektorille. Sen sijaan JYPistä lähellä maalia oli ensin Sami Niku, joka teki mahtavan soolon, mutta veto osui lopulta tolppaan. Jani Tuppurainen pääsi puolestaan kokeilemaan rankkarista, mutta laukaus päätyi Pelicans-vahti Janne Juvosen patjoihin.

Päätöserässä Tavi kaunisteli rankkarista JYPin voittolukemia. Tavi sai pitkästä aikaa ison onnistumisen tehojen muodossa. Mies merkkautti pisteet 1+2.

”Peki” Tuokkola onnistui maalillaan erinomaisesti. Tuokkola piti nollat torjuen muhkeat 29 kertaa virkaveli Juvosen 20 koppia vastaan.

– Hemmetin hyvä fiilis. Tavallaan aika upea kruunu tälle joulunjälkeiselle jaksolle. On kyllä nyt ansaittu erittäin hyvät uuden vuoden pirskeet, Tuokkola hehkutti.

– Oli kyllä mukavaa pelata ja upea fiilis on onnistumisesta. Puhuinkin Jussille (Olkinuora), että tuli hyvään saumaan itselle paikka levätä henkisesti ja treenata kunnolla, Tuokkola jatkoi.

Tuokkolan mukaan resepti neljän perättäisen voiton taustalla on aika perinteinen.

– Tietyllä tavalla on pelattu nyt yksinkertaisemmin. Sellaista simppeliä peliä. Osataan lukea paremmin tilanteita. Peliviisaus on loistanut läsnäolollaan, Tuokkola summaa.