JYP päättää syyskauden Hämeenlinnassa

JYP pelaa syyskauden viimeisen ottelunsa tänään tiistaina Rinkelinmäen jäähallissa. JYPin ja HPK:n välinen ottelu alkaa kello 18.30.

Kauden alussa Hämeenlinnassa HPK oli parempi osumin 3-0. Marraskuun loppupuolella Jyväskylässä Hurrikaani vei puolestaan voiton rankkareiden jälkeen 2-1. Aikaisemmilla peleillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, sillä JYP on tarponut viime viikot syvässä suossa.

Nyt tärkeintä on Hurrikaani-identiteetin löytyminen. Turha hienostelu on jätettävä pois ja palattava perusasioiden äärelle.

– Joka yksilöstä tekeminen lähtee. Pitää tehdä duunia joka päivä täysillä ja sataprosenttisesti. Harjoituksista siirtyy tekeminen peliin, loukkaantumisesta toipunut Anssi ”Lökö” Löfman summaa.

Tiistaina lyödään vielä kaikki likoon, mutta sen jälkeen on joulurauhan aika Liigan osalta. JYPin kokenut Tuomas Pihlman myöntää, että joulutauko tulee oivaan saumaan. Vaikean syyskauden jälkeen on mukava palautella muutama päivä ja unohtaa kiekkoasiat hetkeksi joulukinkun ääressä.

– Ei ole ihan tavoitteet olleet tälläiset. Paljon juttuja on mitä voidaan parantaa. Monesti ne huonot asiat kertaantuu. Monesti meillä on myös ollut liikaa huonoja tasonvaihteluja. Tosi kovaa vuoristorataa, Pihlman totesi tappiollisen Ässät-ottelun jälkeen.

– Joulutauko tekee hyvää. Kerkee viikon verran kerätä ajatuksia. Sitten lähetään aika paljon kovemmalla meiningillä kevätjaksoon, Pihlman jatkoi.

Nättinen takaisin kokoonpanossa

JYPin kokoonpanossa on muutamia muutoksia sitten edellisten otteluiden. Maajoukkueen mukana viime viikolla matkustanut Joonas Nättinen on palannut roosteriin. ”Näde” pelaa tiistai-iltana Janne Kolehmaisen sekä Antti Suomelan kanssa.

Ketju Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi on ennallaan. Jani Tuppurainen on puolestaan laitettu Anssi Löfmanin ja Ossi Louhivaaran rinnalle. Nelosessa rymistelevät Mikko Salmio, Henri Kanninen ja Tuomas Pihlman.

JYPin maalia ottelussa vartioi ensimmäistä kertaa tuurausmies Jussi Olkinuora. Mies palkattiin Hurrikaanin riveihin nuorten maajoukkueen mukana olevien Markus Ruusun ja Veini Vehviläisen korvaajaksi tammikuun puoliväliin saakka.

Joulutauko on JYPin osalta varsin lyhyt, sillä tositoimiin palataan jo Tapaninpäivänä. Tuolloin Hurrikaani matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Seuraava kotipeli pelataan puolestaan 28. päivä keskiviikkona. Vastassa on aina sytyttävä Mikkelin Jukurit! Osta lippusi välipäivän karkeloihin TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP haastaa HPK:n seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Janne Kolehmainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Juuso Vainio

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Juuso Pulli – Mikko Kuukka

4: Mikko Salmio – Henri Kanninen– Tuomas Pihlman

Niklas Friman

Maalissa: Juho Olkinuora (Pekka Tuokkola)