JYP palkkasi maalivahdin

Vehviläinen ja Ruusu edustavat Suomea

Jussi Olkinuoran pestaaminen tuli ajankohtaiseksi, kun JYPin liigajoukkueen maalivahtikolmikosta kaksi maalivahtia eli Veini Vehviläinen ja Markus Ruusu tulivat valituiksi Suomen U20-maajoukkueeseen jääkiekon nuorten MM-kisoihin Kanadaan.

Olkinuora, 26 v., on Tapparan kasvatti joka on pelannut Pohjois-Amerikassa seitsemän kautta viimeisestä kymmenestä pelikaudestaan. Tänä syksynä Olkinuora kävi paikkaamassa SaiPan maalivahtien loukkaantumishuolia yhteensä kymmenen liigaottelun verran (päästettyjä maaleja keskimäärin 2.86 KA, torjuntaprosentti 90,43). Lisäksi hän pelasi yhden nollapelin SaiPalle CHL:ssä. Aiemmalla urallaan Olkinuora on pelannut 21 AHL-ottelua, 96 ECHL-ottelua sekä otteluita NCAA- ja USHL-sarjoissa.

”Jussin tapa ja tyyli pelata muistuttaa paljon Pohjois-Amerikan molareitten koulukuntaa, aktiivista ja fyysistä. Tehokasta jäänpinnan sivuttaisliikkumista.”- kuvailee Olkinuoran peliä maalivahtivalmentaja Ari-Pekka Siekkinen.

Isokokoinen (188 cm/91 kg) maalivahti liittyi joukkueen mukaan tiistaina ja on välittömästi JYPin valmennuksen käytössä 13. tammikuuta 2017 ulottuvan sopimuksensa mukaisesti. Olkinuoran virallinen etunimi on Juho, mutta hän käyttää itse etunimenään Jussia.