Louhivaara tykitti JYPille tärkeän voiton

JYP nappasi helpottavan voiton Hämeenlinnasta tiistaina. Hurrikaani kukisti HPK:n jatkoajalla osumin 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). JYPin ykköstykki oli molemmat maalit viimeistellyt Ossi Louhivaara.

JYP pääsee joulun viettoon voitto takataskussaan. Vaiken jakson jälkeen voitto kovavireisistä ritaripaidoista maistui makealta. Hurrikaani oli aluksi vaikeuksissa, mutta tuli takaa rinnalle ja ohi.

– Tehtiin yksi maali enemmän. Siinä kait lyhykäisyydessään se voiton salaisuus. Oltiin kyllä tosi sitkeitä ja kärsivällisiä. Uskon, että sitä kautta päästään bussimatkalle voiton kanssa, JYP-debytantti Jussi Olkinuora totesi.

Avauserän ensimmäinen puolisko oli molemmilta joukkueilta sekavaa peliä, eikä kunnon maalipaikkoja nähty. Molemmat pääsivät kertaalleen erässä ylivoimalle, mutta tuloksetta.

Toiseen erään JYP sai heti kylmää vettä niskaansa, kun Teemu Turunen ohjasi 1-0-osuman jo 17 sekunnin pelin jälkeen. Sen jälkeen HPK loi painetta, mutta Olkinuora oli hyvässä vedossa ensimmäisessä JYP-matsissaan. Erän puolivälin jälkeen JYP sai otetta, mutta maalipaikoista ei saatu kumilaattaa verkkoon. JYP pääsi myös kahdesti ylivoimalle, mutta Antti Karjalainen kesti HPK:n maalilla.

Päätöserässä JYP pelasi selkeästi ottelun parasta kiekkoa. Yritys palkittiin lopulta vihdoin ja viimein ajassa 51.22, kun Louhivaara löi ylivoimalla paluukiekon sisään. Senkin jälkeen Hurrikaani pyöri hyvin HPK:n päädyssä, mutta lopulta varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 1-1. Kyseessä oli muuten JYPille jo kauden 14:s tasapeli. HPK on niin ikään erikoistunut tasapeleihin, sillä Kerholle tasuri oli jo sesongin 13:s.

Louhivaara nousi lopulta JYPin joulunaluspelin todelliseksi supersankariksi, sillä ”Opa” ratkaisi jatkoajalla illan toisella osumallaan pelin Keski-Suomeen. Jani Tuppurainen kirjautti syöttöpisteet molempiin maaleihin.

Jussi Olkinuora oli eleetön JYPin maalilla. Mies keräsi debyytissään 27 torjuntaa. Turusen ohjausmaalille Olkinuora ei voinut mitään. Olkinuora aloitti JYP-uransa huikealla torjuntaprosentilla 96,43.

– Oli mukavaa pelata taas. Joukkue pelasi hyvin edessä. Todella tiukka matsi oli kaiken kaikkiaan. Näytti heti siltä, että montaa maalia ei varmasti tule, Olkinuora itse summasi debyyttiään.

Olkinuora liittyi JYP-roosteriin tuuraamaan nuorten maajoukkueen mukana olevia Veini Vehviläistä sekä Markus Ruusua. Mies on aiemmin tällä kaudella sijaistanut myös SaiPassa.

26-vuotias veräjänvartija pelasi tietyssä mielessä täysin paineettoman pelin.

– Voitosta aina pelataan, kun jäälle mennään. Minä en joukkueen historiaa niin hyvin tältä kaudelta tiedä. Mukavampi se on voittaa kuin hävitä, Olkinuora naureskeli.

JYPin kausi jatkuu jo Tapaninpäivänä, kun joukkue matkaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi.

– Joulu vietetään ihan lähipiirin kanssa perinteisin menoin. Eipä tämä jääkiekkoilijan joululoma koskaan kovin pitkä ole, Olkinuora kuittasi.

Seuraava JYPin kotipeli on vuorossa ensi keskiviikkona. Silloin vastassa on aina sytyttävä Mikkelin Jukurit. Lunasta lippusi välipäivien kiekkotrilleriin TÄSTÄ LINKISTÄ.