Hurrikaani vastaan Pelicans tänä iltana Synergialla!

JYP porskuttaa hurjassa vireessä! Edellisestä yhdeksästä liigapelistä JYP on voittanut huimat kahdeksan! Tänä iltana metsästetään pussinokkien kustannuksella viidettä perättäistä kolmen pisteen kiinnitystä.

– Pelicans alkaa olemaan meille jo aika tuttu vastus. Tiedetään, mitä tulee vastaan. Voitokkaan jakson jälkeen joukkueessa on hyvä fiilis, mutta pitää jokaiseen iltaa muistaa todella huolellisesti valmistautua. Kun tietää, että on tullut peliin voittamaan, niin joukkueen yhteinen sävel löytyy helposti, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoo.

– Pelsu on tosi fyysinen joukkue. Siihen kamppailuun meidän pitää vastata oman luistelun ja kiekollisen pelin lisäksi. Kamppailupelaaminen on meillä parantunut, mutta edelleen siinä riittää työtä. Sopivaa tylyyttä on jo löytynyt. Kevättä kohden kamppailu kuitenkin korostuu, Siekkinen jatkaa.

Molemmilla joukkueilla on viidestä edellisestä pelistään vyöllä neljä voittoa. Pelicans on sarjataulukossa viidentenä pisteen edellä Hurrikaania. Tiukka taisto on siis luvassa. Jälleen kerran kyseessä on todellinen ”kuuden pisteen ottelu”. Voitolla JYP karauttaisi Liigassa pussinokkien edelle jo viidenneksi.

– Kaikki loput 20 peliä on meille arvokkaita pelejä. Kaikki tietää, että meidän pitää sarjataulukossa vielä nousta ja pitää sijoitukset. Ei voi antaa homman lipsua. Yksi tappio karahtaa äkkiä kahdeksi tai kolmeksi. Siksi nimen omaan valmistautuminen on avainasemassa, Siekkinen miettii.

JYP johtaa tämän kauden kohtaamisissa otteluvoitoin 2-1. Lokakuussa tuli kahden pisteen kiinnitys rankkareiden jälkeen ja vuoden 2016 viimeisessä kohtaamisessa Lahdessa rökälevoitto osumin 4-0. Pelicansin ainoa kiinnitys on joulukuun puolivälin 3-1-voitto kotikentältä.

Hurrikaani on joutunut muokkailemaan kokoonpanojaan sitten edellisen kotipelin. Murheellisessa HIFK-ottelussa viime perjantaina loukkaantunut maalitykki Michel Miklik on viikkoja sivussa. Joe Finleyn kanssa otellut Nolan Yonkman on puolestaan pelikiellossa vielä tänä iltana.

– Michelin tilanteesta ei tarkempaa tietoa ole muuta kuin mitä on aiemmin kerrottu. Tänään operoidaan nenä ja sitä kautta aletaan laittamaan naamavärkkiä kuntoon. Se ei sinänsä ole edes iso juttu. Olkapään tilanteesta en tarkemmin tiedä. Voi olla, että kausi on paketissa ja voi olla että ei. Kuitenkin jos sen 5-6 viikkoa on poissa, niin jokainen voi laskea, että ollaan jo pudotuspeleissä. Sitten taas pelikunto on aina arvoitus, Kenkä summaa.

JYPin kokoonpano on kuitenkin liki sama kuin viime lauantaina Lappeenrannassa. Tällä kertaa Ossi Louhivaara on kuitenkin kokoonpanon ulkopuolella. Henri Kanninen korvaa ”Opan” Jani Tuppuraisen ja Anssi Löfmanin rinnalla. Roosteriin on noussut Joel Sund, joka rymistelee nelosketjussa yhdessä Mikko Salmion sekä Valtteri Hotakaisen kanssa.

Hurrikaanin maalilla aloittaa Pekka Tuokkola. Luukkuvahtina toimii Jussi Olkinuora.

Osta lippusi illan kiihkeään kiekkonäytökseen TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP kohtaa Pelicansin seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Niklas Friman

2: Micke Saari – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Henri Kanninen

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

4: Mikko Salmio – Valtteri Hotakainen – Joel Sund

Jaakko Jokinen

Maalissa: Pekka Tuokkola (Juho Olkinuora)