JYP kohtaa vieraskaukalossa Sportin

JYP saalistaa tänään pisteitä Vaasan Kuparisaaresta, kun vastassa on alavireisyyden karistanut Sport. Ottelu alkaa kello 17.00.

Hurrikaanilauma on majaillut länsirannikolla torstaista saakka, jolloin JYP haki komean 2-1-voiton Rauman Lukosta. Sen jälkeen joukkue yöpyi ja harjoitteli Porissa, kunnes matkusti perjantai-iltana Vaasaan.

Edessä on jälleen elintärkeä kamppailu pisteistä. Voitto tekisi todella mannaa JYPille, sillä suora pudotuspelipaikka on enää muutaman pisteen päässä. Sport oli pahassa tappioputkessa joulun molemmin puolin, mutta on piristynyt tällä viikolla. Tiistaina kotkapaidat kukistivat Ilveksen ja torstaina joukkue kärsi niukan tappion voittomaalikisan jälkeen SaiPalle.

-Heillä on voitto alla tiistailta Ilveksestä vaikean jakson jälkeen. Sport pelaa meitä vastaan aina fyysisesti ja yrittävät sitä kautta horjuttaa sekä ottaa otteen itselleen. Siihen meidän pitää olla valmiita, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoo.

– Kamppailuun ja fyysisyyteen ei auta kuin kamppailu ja fyysisyys. Vaikka se ei meidän tavaramerkki olekaan, niin kyllä me siihen pystytään. Ei se meille vierasta ole, Siekkinen jatkaa.

Sport on ollut tällä kaudella JYPille ikävä vastus, sillä vaasalaiset voittivat joulukuussa sekä kotihallissaan että Jyväskylässä. Sport on tosin hävinnyt kuusi edellistä kotipeliään, mutta sen varaan ei voi tuudittautua.

– Meidän on saatava kova JYP-liike päälle. Nimen omaan liikkeessä luulen, että ollaan heitä edellä. Myös viisikon on oltava tiivis ja kamppailuhalukkuus on tärkeää. Ei päästetä heitä viemään peliä, Siekkinen povaa.

Tuomas Pihlman palaa kokoonpanoon Vaasassa. ”Pile” on nostettu Antti Suomelan ja Joonas Nättisen rinnalle. Jotenkin nyt haiskahtaa siltä, että Kuparisaaren ilta voisi olla Pihlmanin show. Huilivuorossa tänä iltana on Jerry Turkulainen.

JYPin maalilla torjuu Sportia vastaan Jussi Olkinuora. Lukko-ottelussa voiton torjunut Pekka Tuokkola toimii luukkuvahtina.

Seuraavan kerran Synergia-areenalla JYP nähdään ensi perjantaina 13. tammikuuta. Tuolloin vastassa on Helsingin IFK. Hommaa lippusi ajoissa, sillä luvassa on jännittävä ja tulikuuma kamppailu tärkeistä sarjapisteistä. HIFK sytyttää aina! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.

JYP kohtaa Sportin seuraavalla kokoonpanolla:

1: Michel Miklik – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Tuomas Pihlman – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Niklas Friman

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

4: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Mikko Salmio

Juha Uotila

Maalissa: Juho Olkinuora (Pekka Tuokkola)