JYP kuuden ottelun voittoputkessa KalPan kimppuun

JYPin kolmen ottelun viikko käynnistyy tiistai-iltana Kuopiossa Niiralanmontussa. Vastassa on piinkova sarjakakkonen KalPa.

Hurrikaani raivoaa tällä hetkellä Liigan kuntopuntarin ykkösjoukkueena. Viimeisestä kymmenestä pelistä JYP on saalistanut yhdeksän voittoa. Perättäisiä kolmen pisteen kiinnityksiä on jo kuusi.

KalPa on kuitenkin ollut tällä kaudella JYPille vaikea vastus, sillä kuopiolaiset ovat vieneet nimiinsä kaikki kolme tämän kauden vääntöä. Jokainen peli on kuitenkin ollut erittäin tiukka.

– Omaa hyvää peliä meidän pitää jatkaa. Varmasti aika perinteinen luistelukilpailu on luvassa. Kuopiossa on iso kaukalo ja KalPa on varmasti sarjan parhaita luistelujoukkueita. Siihen meidän pitää vastata, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoo.

– Sitten kysymys on myös siitä, kumpi sitä kiekkoa uskaltaa enemmän pitää. Kiekkokontrolli on merkittävässä roolissa. Myös erikoistilanteet ovat avainasemassa isossa kaukalossa. Jäähyjä ei voi liikaa ottaa. Kuopiossa on ison kaukalon myötä aina helpompi pyörittää ylivoimaa, Siekkinen jatkaa.

KalPa saalisti lauantaina voiton Kärpistä, mutta hävisi sitä ennen neljä ottelua peräkkäin. Jokainen tappio tuli kuitenkin joko voittolaukausten tai jatkoajan jälkeen. Loistavan runkosarjan myötä KalPa on taulukossa toisena. JYP on puolestaan kuudentena. Eroa kuopiolaisiin on 16 pistettä.

– Kaikki joukkueet tässä on melkein Tapparaa lukuun ottamatta voitettu. Siitä näkee, että oma hyvä peli riittää ja antaa aina mahdollisuudet tapella voitosta. Pelin pitää kuitenkin nyt pysyä kasassa, Siekkinen pohtii.

JYPin kokoonpanoon on saatu kaksi tärkeää palasta takaisin pienten loukkaantumisten jälkeen. Sekä Ossi Louhivaara että Janne Kolehmainen ovat jälleen roosterissa. ”Opa” palaa Anssi Löfmanin ja Jani Tuppuraisen rinnalle. ”Kole” puolestaan rymistelee yhdessä Henri Kannisen sekä Mikko Salmion kanssa.

Kapteeni Juha-Pekka Hytösen johtamassa vitjassa jatkavat Jerry Turkulainen sekä Janne Tavi. Micke Saari puolestaan pyrkii jatkamaan tehokasta peliään kultakypärä Antti Suomelan ketjussa.

Puolustajaparit ovat täysin ennallaan sitten edellisen pelin. JYPin maalia Kuopiossa vartioi Pekka Tuokkola.

Seuraavan kerran Synergia-areenalla JYP nähdään tämän viikon perjantaina 27. päivä. Vastassa on revanssiviikonlopun avauskohtaamisessa Tampereen Ilves. Osta lippusi varmasti kiihkeään kiekkojännäriin TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP kohtaa KalPan seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Micke Saari – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Mikko Salmio

Niklas Friman

Maalissa: Pekka Tuokkola (Juho Olkinuora)