JYP länsirannikon kiertueella – tänään vastassa Lukko

JYPin peliviikko jatkuu kahdella vierasottelulla. Tänä iltana Hurrikaani raivoaa Rauman Äijänsuolla.

JYPin neljän ottelun voittoputki katkesi tiistaina, kun sarjakärki Tappara haki pisteet Jyväskylästä maalein 3-2. Hurrikaani kuitenkin haastoi hurjassa kymmenen voiton voittoputkessa olevat kirvesrinnat vahvasti. Nyt edessä on kaksi elintärkeää vierasottelua.

Torstaina JYP pelaa Rauman Lukkoa vastaan Äijänsuolla. Sen jälkeen matka jatkuu Vaasaan, jossa Kuparisaaren hallissa on lauantaina vastassa Sport.

– Reissun päälle lähdetään poikien kanssa. Isoja tiukkoja pelejä luvassa. Me tarvitaan kipeästi pisteitä, mutta niin tarvitsee vastustajatkin. Varmasti pitää antaa kaikkensa joka vaihdossa, Jani Tuppurainen sanoo.

– Nyt aletaan jo asettelemaan playoff-paikkoja. Erittäin tärkeät matsit luvassa, Joonas Nättinen komppaa.

JYP reissaa koko loppuviikon länsirannikolla.

– Me lähdetään nyt Raumalle ja siellä tänä iltana peli. Sitten mennään yöksi Poriin ja treenataan siellä perjantaiaamuna. Ajellaan iltapäivästä Vaasaan valmistautumaan lauantain koitokseen, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen valottaa.

– Matka olisi aika pitkä edestakaisin sahattavaksi. Nyt on tosi tärkeitä pelejä meidän kannalta luvassa ja halutaan, että valmistautuminen on maksimaalista. Ei ainakaan matka väsytä pelaajia, Siekkinen jatkaa.

Vaikka torstai-illan vastustaja Lukko majailee sarjataulukon hännillä, ei helppoa iltapuhdetta ole luvassa. Ennen tiistain tappiota Lukolla oli allaan kolme voittopeliä.

– Heillä on kaksi erittäin ratkaisukykyistä kenttää. He ovat joukkueena alisuorittaneet, mutta kauhea on potentiaali joukkueessa. Heillä on iso tappio alla ja uskon, että he tulevat tosi kovaa tänään päälle, Siekkinen pohtii.

– Tämä asia me myös tiedostetaan. Meidän on oltava tosi hereillä heti alusta saakka. Sitten otetaan omat ohjaimet käteen. Kova jyppimäinen liike ja ehjä viisikkopeli on teemana. Ne kun ovat kunnossa, niin me kamppaillaan voitosta joka ilta, Siekkinen paaluttaa.

JYPin kokoonpanossa on vain yksi muutos sitten tiistain Tappara-taiston. Maalivahti vaihtuu ja veräjän suulla nähdän Lukkoa vastaan Pekka Tuokkola. Luukkuvahtina toimii Jussi Olkinuora.

Lukko on ollut tällä kaudella JYPille mieluisa vastustaja, sillä Hurrikaani on vienyt nimiinsä kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista.

JYPin seuraava kotiottelu on luvassa ensi viikon perjantaina 13. päivä tammikuuta. Silloin vastassa on aina yhtä sytyttävä HIFK. Osta lippusi otteluun TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP haastaa Lukon seuraavalla kokoonpanolla:

1: Michel Miklik – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jerry Turkulainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Jaakko Jokinen

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

4: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Mikko Salmio

Niklas Friman

Maalissa: Pekka Tuokkola (Juho Olkinuora)