JYP löi tunteikkaassa taistossa HIFK:n

Ei auttanut Aaltosen hattutemppu, ei Joe Finleyn törkytaklaus. Niin vaan JYP kairasi kolmen pisteen voiton HIFK:sta osumin 4-3 (1-2, 2-1, 1-0).

Suuria tunteita, näyttäviä maaleja sekä Hurrikaanin voitto. Siitä oli perjantai-ilta tehty Synergia-areenalla. Paikalla kauden ennätysyleisö 4 220 katsojaa.

– Siinä oli perjantai-illan pläjäys parhaimmillaan. Ei kai tuo enää voi paljoa parantua. Kaikki draama, pelintaso ja muu. Onneksi oli täysi halli. Kiva oli tarjota tollainen peli, JYP-luotsi Marko Virtanen totesi.

– IFK oli alussa vahva, mutta kurottiin pikku hiljaa. Tasainen peli kaiken kaikkiaan. Tiedettiin HIFK:n vahva vire. Jokainen sai pistää parastaan, että pysyttiin perässä. Nouseva trendi meillä on tällä hetkellä. IFK:n kanssa pärjättiin, mutta Aaltosen kanssa oli hankalaa, Virtanen jatkoi.

Joku piru meni maalailemaan Aaltosen nimellä jo otteluennakkossa näillä sivuilla. Sieltähän se mies iski ja avauserässä vielä kahdesti. Ensin ylivoimalla ja erän lopussa huikealla soololla. Onneksi myös JYP onnistui kerran ylivoimalla, kun Jani Tuppuraisen hurja laukaus painui vastustamattomasti ohi Kevin Lankisen.

Toisessa erässä Henri Kanninen tasoitti JYPille Mikko Salmion huikeasta esityöstä. Aaltonen taas viimeisteli hattutemppunsa ajassa 29.43 jäätävällä lämärillä. Sen jälkeen Synergialla nähtiin todella ikävä taklaus. HIFK-jätti Joe Finley teilasi Michel Miklikin ja jälki oli hirveää.

Verta vuotava slovakki vietiin paareilla ulos kaukalosta ja ambulanssilla sairaalaan. Tuomaristo koki Finleyn taklauksen puhtaaksi. Finley sai kuitenkin 10 minuutin käytösrangaistuksen tiputettuaan hanskansa.

– Ei Miklik siinä tilanteessa mitään ehtinyt nähdä. Aika kovalla vauhdilla taklaus tuli. En kuitenkaan halua kommentoida enempää, JYPin Ossi Louhivaara sanoi.

– Miklik ei tietenkään ole kunnossa. Kaikki näki, kuinka sekaisin hän oli ja kuinka hänet vietiin ambulanssilla pois. Toivon todella, että taklaus oli puhdas. Uskon, että Michelin kausi oli siinä, Virtanen puolestaan sanoi.

JYP ei kuitenkaan lannistunut Miklikin telomisesta, vaan tuli tasoihin ajassa 35.58, kun Ossi Louhivaara ohjasi Tuppuraisen vedon ylivoimalla verkkoon.

Kolmannessa erässä JYP voitti kahdesti. Ensin Nolan ”Yoki” Yonkman kävi kuittaamassa Finleyn tappelunnujakassa. Hanskat lensivät jäähän, sitten tuli pari terävää iskua Yokilta ja lopulta Finley oli ketarat ojossa jään pinnassa. Tovia myöhemmin Jerry Turkulainen laukoi maalin edestä JYPin 4-3-voittomaalin.

– Aika upealta tuntuu voitto kotijäällä HIFK:ta vastaan. Jos ei näistä peleistä syttyisi, niin ei mistään. Tämä oli upea taisteluvoitto, Louhivaara hekumoi.