JYP matkustaa Lappeenrantaan

JYP nappasi perjantaina huikean taistelun jälkeen makoisan voiton HIFK:sta. Pelit jatkuvat heti tänään lauantaina Lappeenrannan Kisapuistossa. Vastassa on sinnikäs SaiPa. Kiekko putoaa jäähän kello 17.00.

JYP ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lokakuussa JYP kellisti sputnikit kotikaukalossa maalein 5-2. Reilua kuukautta myöhemmin Hurrikaani niisti vieraskaukalossa voiton jatkoajan jälkeen osumin 5-4.

Vaikka SaiPa majailee sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, on joukkue herännyt uuteen kevääseen. Viimeisestä viidestä ottelusta SaiPa on raapinut kolme voittoa. Myös JYPin vire on kuitenkin tunnetusti timanttinen. Hurrikaani on Liigassa kahdeksantena, mutta eroa viidenteen sijaan on vain yksi vaivainen piste.

Perjantai-illan tunteikas HIFK-ottelu rokotti JYPin kokoonpanoa kovalla kädellä. Joe Finleyn taklaus laittoi Michel Miklikin sairastuvalle. Nolan Yonkman puolestaan kärsii pelikieltoa laitettuaan Finleyn päätöserässä kanveesiin nyrkein.

Kapteeni Juha-Pekka Hytösen ja Janne Tavin rinnalle tulee kuitenkin tuttu mies. Taiturimainen Jerry Turkulainen palaa ykkösvitjaan. Turkulainen ratkaisi perjantaina HIFK-ottelun röyhkeällä maalillaan.

Tuomas Pihlman on puolestaan lepovuorossa. Akatemian riveistä kokoonpanoon nousevat Micke Saari sekä Valtteri Hotakainen. Saari on asetettu kultakypärä Antti Suomelan sekä Joonas Nättisen ketjuun. Jotenkin haiskahtaa, että Kisapuiston lauantai voisi olla Micken show. Hotakainen puolestaan rymistelee yhdessä Mikko Salmion ja Henri Kannisen kanssa.

Myös Urho ”Uki” Vaakanainen on vihdoin palannut roosteriin. Vaakanainen on toipunut Nuorten Leijonien kisamatkasta ja palaa Mikko Kaltevan pakkipariksi.

JYPin maalilla torjuu SaiPaa vastaan Jussi Olkinuora. Pekka Tuokkola toimii luukkuvahtina.

JYP kohtaa SaiPan seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Niklas Friman

2: Micke Saari – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

4: Mikko Salmio – Henri Kanninen – Valtteri Hotakainen

Jaakko Jokinen

Maalissa: Juho Olkinuora (Pekka Tuokkola)