JYP murskasi SaiPan vieraskaukalossa

JYP oli tyly vieras lauantaina Lappeenrannassa. Hurrikaani nappasi upean voiton maalein 5-1 ( 2-1, 3-0, 0-0).

JYPin tehomiehenä hääri Joonas Nättinen pistein 0+3. Antti Suomela osui kahdesti nousten Liigan maalipörssissä kolmanneksi ja pistepörssissä neljänneksi. Myös Mikko Kalteva sekä Jerry Turkulainen ylsivät kahteen tehopisteeseen syöttöjen muodossa.

– Aika tyly peli meiltä. SaiPa ei päässyt oikein maalipaikoille paitsi ylivoimalla. Todella tasapainoinen esitys meiltä, Suomela summasi ottelun.

Heti avauserässä Hurrikaani oli liekeissä. Henri Kanninen vei JYPin johtoon ajassa 10.31. Kanninen laittoi niin sanotusti ranteet lukkoon ja viimeisteli tyylikkään osuman. Vain vajaa minuutti myöhemmin karkasi JYP jo kahden maalin johtoon, kun Niklas Friman tälläsi patjan ja tolpan välistä kauden kolmannen kihauksensa.

SaiPan Jarno Lippojoki piti avauserässä lukemat vielä siedettävinä, mutta toisessa erässä Hurrikaani raivosi. Antti Suomela onnistui kahdesti ja Jani Tuppurainen kerran. Päätöserä oli pelkkää pelailua. Tosin Jussi Olkinuora napsi muutaman komean torjunnan JYP-maalilla.

– Vähän jäi harmittamaan, että en sitä hattutemppua tehnyt. Oli vikassa erässä ylivoimalla loistava paikka, mutta sitten meni maila poikki, kun vedin suoraan syötöstä. Ehkä ne ei kiekkojumalat tällä kertaa halunnut hattua mulle. Toivotaan, että se vielä tulee, Suomela naureskeli.

Suomela on onnistunut ensimmäisellä JYP-kaudellaan huikealla tavalla. Takana on 40 ottelua ja tehopisteet 18+13=31.

– On kyllä mennyt tosi mukavasti ja peli on kulkenut. En ehkä ihan tälläisiä pisteitä osannut odottaa, kun toinen täysi kausi vasta Liigassa. Pihasählyä on tullut pelattua vähintään joka toinen ilta nuorempana. Sieltä ne kikat löytyy, Suomela sanoo.