JYP viiden voiton putkessa Mikkeliin

Hurrikaanikausi jatkuu tänään lauantaina Mikkelissä Jukureiden vieraana. JYPillä on meneillään huima jakso ja viimeiset kymmenen peliä ovat tuoneet tilille yhdeksän voittoa.

Jukurit ei viime aikoina ole ollut parhaassa tikissä. Silti viidestä viime pelistä joukkue on raapinut tärkeät kaksi voittoa. Sarjataulukossa mikkeliläiset majailevat viimeisellä pudotuspelipaikalla kymmenentenä. Helppo ilta ei varmasti ole luvassa, sillä Jukurit on aina kova vastus kotiaskissaan. Tasaisessa sarjassa jokainen ilta on elintärkeä.

– Onnistumiset ovat tuoneet rentoutta joukkueeseen. Myös oma tekeminen on ollut jotenkin rennompaa viime aikoina, maalijyvänsä jälleen löytänyt Jani Tuppurainen sanoo.

– Nyt annetaan vaan mennä samaa rataa. Kovasti pitää kuitenkin tehdä joka ilta hommia voiton eteen. Yhtään ei voi ruveta rallattelemaan, sillä heti tulee takkiin. Nöyränä pitää olla ja joka peliin valmistautua huolellisesti, ”Allu” jatkaa.

Enimmäkseen Mestiksen puolella tällä kaudella pelannut Micke Saari löysi Pelicans-ottelussa yhteisen sävelen kultakypärä Antti Suomelan ja Joonas Nättisen kanssa. Saari nakuttikin mukavat tehot 0+2.

– Hyvillä mielin viikonloppuun. Meidän peli on selvästikin kunnossa. Lähdetään jyskyttämään samaa omaa peliä. Jos ollaan kärsivällisiä, niin se varmasti palkitaan, Saari mietiskelee.

– Kaikki lähtee oman tekeminen kautta. Uskotaan omaan juttun. Se palkitaan varmasti, Jerry Turkulainen komppaa.

Hurrikaani ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa. Voitot ovat jyväskyläläisille 3-1.

JYP saa puolustuspäähän jälleen aimo annoksen kovuutta, kun Nolan Yonkman palaa kokoonpanoon kärsittyään kahden ottelun pelikieltonsa. Hyökkäysvitjat ovat liki ennallaan sitten alkuviikon Pelicans-ottelun. Tuomas Pihlman on jälleen kokoonpanossa. ”Pile” rymistelee yhdessä Mikko Salmion ja Valtteri Hotakaisen kanssa.

JYPin maalia vartioi Mikkelissä Jussi Olkinuora. Luukkuvahtina toimii Pekka Tuokkola.

Seuraavan kerran Hurrikaani raivoaa kotikaukalossa ensi viikon perjantaina, jolloin vastassa on Tampereen Ilves. Osta lippusi tähän kamppailuun TÄMÄN LINKIN kautta. JYP ja perjantai-ilta! Voiko parempaa enää ollakaan!

JYP kohtaa Jukurit seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Micke Saari – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Henri Kanninen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Mikko Salmio – Valtteri Hotakainen – Tuomas Pihlman

Niklas Friman

Maalissa: Juho Olkinuora (Pekka Tuokkola)