JYPille historiallinen voitto – Saarelle uran avausmaali!

JYP nappasi historiallisen voiton Kuopiosta tiistaina. KalPa kaatui maalein 2-1 ja voitto oli kahdeksas perättäinen vieraskaukalossa. Se on JYPin seurahistorian ennätys!

Hurrikaanille voitto oli seitsemäs perättäinen, sillä kotikaukalossa on tullut kerran kuokkaan Tapparalta. Voitto KalPasta oli erityisen maukas, sillä se oli tämän kauden ensimmäinen hurrikaanipaidoille. Samalla katkesi myös KalPan kymmenen pelin pisteputki.

JYPille viimeistelivät toisessa perättäisessä pelissään onnistunut Sami Niku sekä uran ensimmäisellä liigamaalilla Micke Saari. Myös Pekka Tuokkola oli yksi voiton arkkitehdeistä napsittuaan ratkaisuhetkillä isoja torjuntoja.

JYP tuli pirteästi avauserän ja pääsi myös ylivoimalle, mutta Eero Kilpeläinen torjui laukaukset. Myös KalPa oli ensimmäisessä erässä kerran miesylivoimalla, mutta Hurrikaanin alivoima selvitti tilanteen.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. JYP pääsi jälleen ylivoimalle ja viime aikoina murhaavan tehokkaasti toiminut pakkopeli toi tulosta. Nikun viivaveto kimposi KalPa-pakki Joonas Lyytisestä sisään. Syöttöpisteet Jani Tuppuraiselle sekä Janne Taville.

Hieman ennen toisen erän puoliväliä KalPa tasoitti yllättäen suorasta hyökkäyksestä. Tommi Jokisen ohjaus yllätti Pekka Tuokkolan ja tilanne oli tasan 1-1. Toisessa erässä JYP oli vahva ja erän aikana loistotontteihin pääsivät muun muassa Anssi Löfman, Jerry Turkulainen sekä Joonas Nättinen.

Päätöserässä JYPin voittomaalin iski Saari ajassa 49.21. Saari ryösti kiekon KalPan päädystä ja löi kiekon verkkoon. Osuma oli tosiaan Saarelle liigauran ensimmäinen, ja mihin paikkaan! Pelin lopussa KalPa yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta JYP kesti paineen.

– Ihan loistava fiilis! Ei voisi maali kyllä yhtään parempaan paikkaan tulla. Se oli aika tyypillinen maali minulle. Nopea riisto ja nopea veto. Yritin längistä ja sieltä se taisi sisään mennä, Saari summasi uran avausosumaansa Liigassa.

JYPin voittoputki on nostanut joukkueen sarjataulukossa viidenneksi. HPK majailee neljäntenä vain neljän pisteen päässä. KalPa puolestaan tippui tappionsa myötä kolmanneksi. JYPin ero kuopiolaisiin on 13 pistettä. Viimeiseen 12 peliin JYP on voittanut peräti yksitoista kertaa.

– Joukkue on tehnyt todella loistavaa työtä. Sitoutuminen ja työnteko ovat olleet huippuluokkaa. Se varmistaa sen, että voittoja voi tulla ja että joka ilta voidaan tapella kolmesta pisteestä, Saari totesi.

Hurrikaanikausi jatkuu viikonloppuna Ilves-revanssin hengessä. Ensin pelataan perjantaina Synergia-areenalla ja heti lauantaina Hakametsässä. Osta lippusi perjantain kiihkeään kiekkojännäriin TÄSTÄ LINKISTÄ.

– Tässä on nyt pari päivää aikaa valmistautua viikonloppuun. Sitten on kaksi peliä käytännössä vuorokaudessa. Se on kovaa hommaa. Lisää voittoja lähdetään tietenkin hakemaan, Saari niputtaa yhteen.