JYPille maukas voitto Raumalta

JYP nappasi todella tärkeän voiton torstaina Raumalta, kun Lukko kaatui komean esityksen jälkeen maalein 2-1 (1-1, 0-0, 1-0).

– Ihan hyvä peli meiltä. Vähän ehkä oltiin alussa huolimattomia, eikä oikein saatu syöttöketjuja kuntoon. Sitten parannettiin koko ajan. Hyvä meininki oli jäällä koko ajan, ottelun voittomaalista vastannut Henri Kanninen totesi.

Avauserään JYP tuli vahvalla liikkeellä ja sai ansaitun johtoaseman ajassa 7.19. Niklas Friman sai b-pisteiden väliin komean syötön kulmasta Antti Suomelalta. Friman ei epäröinyt, vaan laukoi kauden toisen osumansa vieden JYPin 1-0-johtoon.

Heti Frimanin maalin jälkeen JYP sai uudelleen kovan pyörityksen Lukon päätyyn. Myllytys ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan maali nähtiin lopulta väärässä päädyssä, kun Steven Seigo tälläsi maalin edestä tasoituksen ajassa 10.04.

Toisen erän alkuun JYP oli jälleen vahva. Muun muassa Janne Tavi pääsi nokikkain Lukko-vahti Jakub Stepanekin kanssa, mutta tuloksetta. Oivan tontin sai myös Ossi Louhivaara, mutta Stepanek veti jälleen pidemmän korren.

Päätöserässä Hurrikaani raivosi vielä astetta pirteämmin Lukon päädyssä. Loistavan ottelun pelannut JYPin nelosketju iski ratkaisun ajassa 48.25. Kanninen pääsi lyömään maalin edustalta voittomaalin Janne Kolehmaisen sekä Mikko Salmion esityöstä.

– Saatiin hyvä trappi ja jäädytettiin Lukon pakki siihen. Syöttö maalille ja ”Kole” laittoi vielä mulle rystyllä syötön. Sain pistää ihan tyhjiin. Tosi mukava palkinto meille, sillä pelattiin mun mielestä tosi hyvä peli, Kanninen summaili.

– Hyvältä tuntui kyllä maali tehdä. Ei niitä tällä kaudella ole liikaa tullut, kauden kolmannen maalinsa tehnyt Kanninen jatkoi.

JYP joutui ottelun lopussa kovaan paikkaan, kun Janne Tavi otti laitataklauksesta kaksiminuuttisen. Hurrikaani kuitenkin kesti Lukon pyörityksen ja nappasi täydet kolme pistettä! Friman ja Kanninen loistivat maalintekijöinä, mutta voitto oli jälleen koko joukkueen tiiviin viisikkopelin tulosta. Pekka Tuokkola torjui voittopelissä mukavat 26 kertaa.

JYP on edelleen sarjataulukossa kahdeksantena, mutta ero viidentenä olevaan Ässiin on enää kolme pistettä. Hurrikaanikausi jatkuu lauantaina länsirannikon kiertueen toisella ottelulla Vaasan Sportia vastaan.

Synergia-areenalla JYP nähdään seuraavan kerran 13. tammikuuta, kun vastassa on Helsingin IFK. Perjantai ja 13. päivä sekä vastassa HIFK. Eiköhän laiteta mökki täyteen! Hommaa oma lippusi peliin TÄMÄN LINKIN kautta.