Opa niittasi kauden avausvoiton Ilveksestä!

JYP nappasi kauden avausvoittonsa Ilveksestä lauantaina maalein 4-3 (2-1, 1-1, 1-1). Ossi Louhivaara osui Hurrikaanille kahdesti! Aika makea revanssi perjantain kotitappion jälkeen!

– Ei me kyllä mitenkään hirveän hyvin tänään pelattu. Aivan liikaa otettiin jäähyjä. En tiedä, oliko liikaa intoa vai keskittymisen puutetta, mutta karmea määrä jäähyjä. Hyvä kuitenkin, että voidaan voittaa huonommallakin pelillä, Louhivaara niputti ottelun.

Ilves aloitti ottelun pirteästi ja karkasi johtoon ajassa 4.17, kun Michael Keränen sooloili taiston avausosuman. Erän loppua kohden JYP kohensi otteitaan ja onnistui kahdesti. Ajassa 14.10 Louhivaara niittasi illan ensimmäisensä Jani Tuppuraisen sekä Nolan Yonkmanin esityöstä. Vain reilun minuutin päästä oli Jerry Turkulaisen vuoro onnistua. Esityön maaliin tekivät Janne Tavi sekä kapteeni Juha-Pekka Hytönen.

Toisen erän alkuun Ilves painoi vahvasti päälle ja JYPin oli pakko turvautua aikalisään. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle, mutta parrasvaloihin astui Hytönen. J-P karkasi alivoimalla läpiajoon ja latasi kiekon verkkoon. Alivoimamaali oli JYPin ensimmäinen tällä kaudella.

Jerry D´Amigo tosin kuittasi Ilvekselle nopeasti 2-3-kavennuksen saman jäähyn aikana. Kaiken kaikkiaan JYP otti ison tukun tyhmiä jäähyjä Hakametsässä. Yhteensä kahdeksan kakkosta Ilveksen nollaa vastaan. Mukana oli kolme pelin viivyttämistä (kiekko katsomoon) ja kaksi korkeaa mailaa sekä yksi väärä vaihto. Alivoima kuitenkin toimi moitteettomasti. Vain yksi maali helähti omiin 16 minuutin aikana.

Päätöserässä ajassa 47.57 Louhivaara kikkaili illan toisen osumansa. Opa otti kiekon punaviivan päällä, luisteli Ilves-pakin ohitse ja sen jälkeen pisti kumilaatan häkkiin. Aijjaijai! Nätti maali!

– Kyllä aina omaa peliäkin auttaa, kun saa onnistumisia. On ollut tosi rikkonainen kausi. Jo eilisessä pelissä oli paikkoja, mutta onneksi tänään upposi, Louhivaara herkutteli.

Teemu Rautiainen toi vielä Ilveksen maalin päähän, mutta kotijoukkueen kiri ei riittänyt. JYP juhli jälleen voittoa.

Voitto oli maukas myös JYP-pakki Mikko Kuukalle, sillä ottelu oli miehen liigauran 500:s. Kaiken lisäksi juhlapeli sattui kasvattajaseuraa vastaan perheen, sukulaisten ja kavereiden läsnäollessa.

– Ei ollut kyllä ennen aamua tietoa tälläisestä merkkipaalusta. Onneksi ”Kenkä” (Ari-Pekka Siekkinen) piti huolta ja muistutti asiasta. Aika mukavaa, että tälläinen merkkipaalu tuli pelattua tässä hallissa, missä kaikki on aikanaan alkanut, Kuukka tunnelmoi.

– Itse peli oli kyllä meille tosi vaikea. Alivoima meillä toimi tosi hyvin. Taisteltiin iso voitto. Tämä on oikea tie. Tälläisellä taistelulla saadaan voittoja myös jatkossa, Kuukka jatkoi.

JYP teki liigahistoriaa voittamalla jo kahdeksannen perättäisen vieraspelin putkeen varsinaisella peliajalla. Voitot ovat tulleet aikavälillä 26.12.2016-28.1.2017. Vastaavaan ovat pystyneet viime kaudella HIFK sekä vuosien 1983 ja 1984 välissä TPS. Seuraava vierasvoitto veisi JYPin yksin kyseisen tilaston kärkeen.

Hytösen tehot 1+1 nostivat kapteenin tasalukemiin kautta aikain JYP-pörssissä Eric Perrinin kanssa. Hytönen kuitenkin johtaa maaliensa myötä 130+179=309 vastaan Perrinin 94+215=309. Toki Perrin latoi pisteensä vajaassa 350 pelissä.

Sarjataulukossa JYP jatkaa viidentenä. Hurrikaanikausi jatkuu ensi viikolla perjantaina Synergia-areenalla. Vastaan asettuu Rauman Lukko. Tule paikalle ja todista Hurrikaanin kevätvire. Liput voit hommata TÄMÄN LINKIN kautta.