Sarjakärki Tappara saapuu Synergialle

JYP kohtaa vuoden 2017 ensimmäisessä liigapelissä sarjakärki Tampereen Tapparan. Kiekko putoaa jäähän kello 18.30 Synergia-areenalla. Tule paikalle ja koe Hurrikaanin kova kevätvire!

Vaikean syksyn jälkeen Hurrikaani on yltynyt hurjaan liitoon. JYP nappasi vuoden 2016 neljästä viimeisestä pelistä voiton. Tänä iltana vastus on kuitenkin kovin mahdollinen. Vastaan asettuu sarjajohtaja ja puolustava mestari Tampereen Tappara.

Jos oli JYPin vuoden lopetus kova, niin Tapparalla se oli suorastaan jäätävä. Tamperalaisjoukkue ei nimittäin hävinnyt joulukuun aikana yhtään peliä. Nyt Hurrikaani aikoo kuitenkin katkaista Tapparan yhdeksän pelin voittoputken ja venyttää omansa jo viiteen otteluun.

JYP ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kauden alussa JYP otti kotivoiton maalein 2-0, mutta marraskuussa Kirvesrinnat nappasi voiton kotikaukalossa jatkoajan jälkeen.

Tappara onkin JYPille oiva tasonmittari tämän hetken pelivireestä.

– Tappara sytyttää aina. Oli kauden ajankohta mikä tahansa. Toki tämä on meille hyvä mittari, että missä meidän peli menee suhteessa sarjakärkeen. Kaiken kaikkiaan hyvä näytönpaikka meille, edellisessä ottelussa nollapelin torjunut Pekka Tuokkola summaa.

”Peki” joutuu kuitenkin tänä iltana luukkumiehen rooliin komeasta Pelicans-ottelun nollapelistä huolimatta. Kova on kuitenkin korvaaja, sillä JYPin maalia vartioi pelkkiä voittoja torjunut Jussi Olkinuora.

JYPin ykkösvitja on ennallaan. Huikeat neljä maalia kahteen otteluun takonut slovakki Michel Miklik jatkaa kapteeni Juha-Pekka Hytösen sekä Janne Tavin rinnalla. Anssi Löfman puolestaan palaa sentteriksi Jani Tuppuraisen ja Ossi Louhivaaran ketjuun. Hyökkääjistä huilivuorossa on Tuomas Pihlman. Hänen paikkansa nelosessa ottaa Mikko Salmio.

Puolustajista JYPin kokoonpanossa nähdään pitkästä aikaa Jaakko Jokinen. Pakkiparina toimii kokenut Mikko Kalteva.

Montako maalia tekee Miklik? Saako JYPin puolustajat kuriin pistepörssin kärkinimet Veli-Matti Savinaisen ja Henrik Haapalan? Kumpi maalivahdeista vetää pidemmän korren? Osuvatko ”Yokin” ja Kuukan töötit kohdilleen? Näihin kysymyksiin saat parhaat vastaukset tulemalla paikan päälle. Mökki täyteen ekaa kertaa tällä kaudella! That´s the plan!

Hommaa lippusi varmasti kuumaan taisteluun TÄMÄN LINKIN kautta.

JYP haastaa Tapparan seuraavalla kokoonpanolla:

1: Michel Miklik – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jerry Turkulainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Jaakko Jokinen

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

4: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Mikko Salmio

Niklas Friman

Maalissa: Jussi Olkinuora (Pekka Tuokkola)