Hurrikaani metsästää voittoa Kärpistä

JYPin kolmen ottelun viikko starttaa tänään tiistaina Oulun Raksilasta Kärppien vieraana.

Torstaina on puolestaan ohjelmassa kotiottelu KalPaa vastaan. Lauantaina Hurrikaani esiintyy niin ikään Synergia-areenalla, kun vastaan luistelee Vaasan Sport.

Jälleen on todella tärkeä koitos edessä ja erittäin pahassa paikassa. Kärpät on piristynyt viime aikoina ja noussut tosissaan taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta. Kärpät on kuntopuntarissa heti JYPin jälkeen toisena, joten tulikuumassa vireessä on myös tämän illan vastus.

Tällä kaudella JYP ja Kärpät ovat kohdanneet kolme kertaa. Hurrikaani on juhlinut voittoa joka kerta. Tänään on paikka laittaa Kärpät vielä kerran pakettiin.

Sanomattakin on selvää, että jäljellä olevat kuusi runkosarjaottelua ovat erittäin tärkeitä. Pelkästään sarjasijoitus ei ratkaise kaikkea. Kevääseen ja playoffseihin pitää lähteä mahdollisimman hyvässä iskussa ja kovalla itseluottamuksella.

– Hyvässä iskussa ollaan tällä hetkellä. Me pelaamme monipuolista ja fiksua jääkiekkoa. Ei tämä tästä kuitenkaan helpotu. Samalla tavalla pitää jatkaa ja mielellään vähän parantaa, kapteeni Juha-Pekka Hytönen summasi TPS-ottelun jälkeen.

– Lumet kun alkaa sulaa ja aurinko paistaa korkeammalta, niin pelit vain kovenee. Meidän pitää myös parantaa. Tämä ei vielä riitä, mutta oikealla tiellä ollaan, Hytönen jatkoi.

Syksyn jälkeen JYPin meno on kiihtynyt päivä päivältä. Joulukuun 20. päivän jälkeen Hurrikaani on selätetty vain kolme kertaa.

– Vähän ollaan eri formussa kuin syksyllä. Me on löydetty keinoja voittaa kärkijoukkueet. Hyvässä suunnassa ollaan, mutta vielä on tasoa nostettava, kapteeni paaluttaa.

JYPin kokoopanossa on tapahtunut pieniä muutoksia sitten lauantain voitokkaan TPS-pelin. Juuso Vainio on puolustajista huilivuorossa ja hänen paikkansa ottaa Urho Vaakanainen. Nelosvitjaan on puolestaan nostettu Mikko Salmio sekä Valtteri Hotakainen.

Hurrikaanin maalia Raksilassa vartioi Jussi Olkinuora ja varavahtina toimii Pekka Tuokkola.

Torstaina on JYP jälleen kotiaskissa, kun vastaan tulee aina yhtä rakas Kuopion KalPa. Osta lippusi jännittävään kiekkotrilleriin TÄMÄN LINKIN kautta.

JYP on sarjataulukossa neljäntenä. Ennen kuutta viimeistä koitosta KalPa on kolmantena vain neljän pisteen päässä.

JYP kohtaa Kärpät seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Arttu Likola

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Niklas Friman – Mikko Kuukka

3: Ossi Louhivaara – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Mikko Salmio – Valtteri Hotakainen – Janne Kolehmainen

Juuso Pulli

Maalissa: Jussi Olkinuora (Pekka Tuokkola)