Hurrikaani puhalsi KalPan yli!

Huipputehokas JYP murskasi rakkaan vihollisensa KalPan lauantai-iltana maalein 5-1 (2-0, 1-1, 2-0). Paikalla Synergia-areenalla muhkeat 4 281 katsojaa!

– Tiedettiin, että todella luisteluvoimainen joukkue tulee vastaan. Eilen ei oltu oikealla tasolla. Tänään oltiin alusta asti valmiita. Se antaa askelmerkkejä koko pelille. Viisi eri maalintekijää, se lämmittää. Oltiin ylipäätään tosi tehokkaita maalipaikoissa. Kannattaa mennä maalille, koska sieltä ne maalit tulee, JYP-luotsi Marko Virtanen summasi ottelun.

JYP kyykytti KalPaa jo avauserässä kahteen kertaan. Ensin kapteeni Juha-Pekka Hytönen jätti taidokkasti kiekon Jerry Turkulaiselle, eikä nuorukainen erehtynyt. Turkulaiselta hallittu viimeistely ohi Eero Kilpeläisen. Eikä hassumpi ollut myöskään Sami Nikun upea avaus Hytöselle.

Avauserän lopussa oli Anssi Löfmanin onnistua, kun ”Lökö” ohjasi Nikun viivakudin sisään. Vielä perjantaina Kilpeläinen torjui Jukureita vastaan KalPalle nollapelin, mutta JYPin hyökkääjät palauttivat maalivahdin tylysti maan pinnalle.

Toisessa erässä KalPalla oli muutamia vaarallisia pitkiä hyökkäyksiä JYPin päädyssä, mutta Jussi Olkinuora oli maalillaan eleetön. JYP kesti myös kaksi alivoimaa. JYPille ratkaisevan tuntuisen 3-0-osuman teki Arttu Likola. 22-vuotias JYPin kasvatti karvasi kiekon keskialueella ja luisteli röyhkeästi maalipaikkaan sivaltaen kiekon ohi Kilpeläisen. KalPan Jesse Mankinen kavensi toisessa erässä kuopiolaisille.

– Hyvää keskialueen raatamista meiltä. Tuppurainen antoi painetta ja sain ryöstettyä kiekon pakilta. Sitten pääsin vähän karkuun ja meni onneksi veto maaliin, Likola kertaili onnistumistaan.

Likolalle maali oli miehen liigauran toinen. Päätöserässä JYP karkasi lopullisesti. Ensin Juuso Vainio sivalsi kauden kolmannen täysosumansa ja tovia myöhemmin Ossi Louhivaara ohjasi maalin edestä loppulukemat 5-1.

– Oltiin parhaimmillaan tai ainakin lähellä sitä. Jussilta hieno peli maalissa. Puolustettiin myös hyvin, kun vain yksi omiin. Sitten toisaalta laitettiin paikoista itse sisään, ottelun parhaaksi palkittu Turkulainen sanoi.

– Tottakai saatiin eilisestä karvaasta tappiosta voimaa. Ässiä vastaan oltiin vähän perässä, mutta tänään peli oli parempaa, Turkulainen jatkoi.

JYP säilytti voittonsa myötä asemansa sarjataulukon neljännellä tilalla. KalPa on kolmantena, mutta nyt enää kahdeksan pisteen päässä. KalPa on lisäksi pelannut ottelun jyväskyläläisiä enemmän.

Hurrikaanikausi jatkuu tiistaina kotikaukalossa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Kyseessä on jälleen todellinen ”kuuden pisteen” ottelu, sillä HPK vaanii sarjataulukossa JYPin takana viidentenä vain pisteen päässä.

Osta lippusi tiistain huikeaan kiekkotrilleriin TÄMÄN LINKIN kautta.