Hurrikaani riehui Turussa – JYPille liigahistoriaa!

JYP oli tyly vieras Turussa lauantaina. Hurrikaani raivosi täydet kolme pistettä lukemin 5-1 (3-1, 0-0, 2-0).

JYP teki voittonsa myötä upeaa liigahistoriaa! Kukaan muu joukkue ei ole voittanut aiemmin yhdeksää perättäistä vieraspeliä varsinaisella peliajalla. Hurrikaanikausi etenee kohti kliimaksia ja JYPin vire vain vahvistuu!

Vaikka JYPin edellisen pelin päättymisestä oli vain vajaat 20 tuntia ja takana oli bussimatka Turkuun, ei hurrikaaninuttujen jaloissa väsy painanut. Sen sijaan TPS oli ottavana osapuolena avauserässä.

Jo 37 sekunnin pelin jälkeen Jani Tuppurainen sutaisi maalin edestä JYPille 1-0-osuman. Syöttöpisteet Ossi Louhivaaralle ja Anssi Löfmanille. Vain pari minuuttia myöhemmin oli ottelun tehomiehen Löfmanin vuoro onnistua. Komea suora hyökkäys ylivoimalla ja kiekko rysään. Komean esityön teki Jerry Turkulainen. Syöttöpiste myös Sami Nikulle.

JYPin avauserän hurmoksen huipensi ajassa 11.07 Antti Suomela. Jälleen hieno suora hyökkäys ja upea viimeistely Suomelalta. Kauden 20:s maali oli tosiasia. Jotain tälläistä otteluennakossa taidettiin jo povata. Suomelan maaliin jälleen syöttöpiste Turkulaiselle sekä Janne Taville.

– Päästiin heti ekassa vaihdossa yllättämään vastustaja. Sitten ylivoimalla toinen maali perään. Meiltä tosi hyvä startti peliin. Rokotettiin isosti omista paikoista ja saatiin peli haltuun, ottelun JYP-sankereihin lukeutunut Löfman kommentoi.

Avauserässä TPS:lle onnistui Jesper Lindsten. Toisessa erässä TPS sai otetta JYPin jäähyjen myötä. Alivoima kuitenkin toimi jälleen hienosti. Päätöserän alkuun kapteeni astui esiin. Juha-Pekka Hytönen niittasi ratkaisevan 4-1-maalin ylivoimalla röyhkeästi. JiiPee nousi maalin kulmalta esiin ja pisti kiekon ohi Aleksandar Georgievin.

Ottelun lopussa JYP joutui kolmen miehen alivoimalle, kun Löfman ja Nolan Yonkman oli komennettu boksiin. Vielä kun TPS otti maalivahdin pois, oli Hurrikaani kovassa paikassa. TPS oli kuitenkin aseeton ja lopulta lähimpänä maalia oli upean pelin torjunut Jussi Olkinuora. Kolmen miehen alivoimalla Olkinuora kokeili itse maalia, mutta kiekko kaartoi pizzalaatikon verran ohi.

Löfman karkasi lopulta jäähyltä viimeistelemään loppulukemat 5-1 tyhjiin. Purkukiekosta syöttöpiste Hytöselle.

– Jäähyltä katselin Jussin yritystä. Aika lähellä se oli. Hienosti otti räpylällä kiekon haltuun, pudotti siihen viereen ja latasi. Kaarsi vielä oikeaan suuntaan, mutta ei ihan mennyt sisään. Hyvä yritys kuitenkin, Löfman summasi Olkinuoran maalihakua.

Olkinuora oli ehdottomasti JYPin voiton pääarkkitehtejä. Mojovat 35 torjuntaa pitivät JYPin koko ajan voitossa kiinni. Myös Löfmanille onnistumiset ja kolmen pisteen ilta maistui.

– Ei niitä maaleja ole liikaa tullut. Mukavaa se on välillä onnistua, vaatimaton Löfman myhäili tyylilleen uskollisesti.

JYPin tehokkuus oli murskaavaa Turussa. Yhteensä 29 vetoa ja niistä viisi maaliin! TPS laukoi 61 kertaa, mutta Olkinuora sekä tiivis keskustan puolustaminen pitivät todelliset vaaralliset maalipaikat kuitenkin vähissä.

– Tultiin tosiaan peliin hyvin ja saatiin onnistumiset. Toisessa erässä otettiin liikaa jäähyjä, mutta alivoima pelasi tosi hienosti. Jussi oli myös maalilla erittäin hyvä. Kaiken kaikkiaan pelattiin tosi järkevästi johtoasemassa, Löfman totesi.

Ottelu alkoi jo kello 16.00, koska TPS:llä oli kiire faniristeilylleen. Mikäpä sen mukavampaa kuin lähettää TPS-yhteisö Itämeren aalloille rökäletappio niskassaan. Oikein hyvää risteilyä joka tapauksessa TPS! 🙂

– Olihan tämä hieno voitto. 5-1-voitto ja TPS:n kotihallissa. Tosi makea juttu meille, Löfman herkutteli.

Hurrikaanikausi jatkuu ensi keskiviikkona Synergia-areenalla, kun vastaan luistelee Oulun Kärpät. Osta lippusi kuumaan kiekkotrilleriin TÄSTÄ LINKISTÄ.