Hurrikaani taipui jatkoajalla Porissa

JYPin vierasvoittojen putki katkesi tiukan taistelun jälkeen Porissa perjantaina. Ässät oli parempi jatkoajan jälkeen maalein 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0).

Avauserässä patapaidat tulivat kovaa päälle ja loivat ison tukun hyviä maalipaikkoja JYPin päätyyn. Pekka Tuokkola oli kuitenkin maalillaan maagisessa vireessä ja nappasi erässä muhkeat 14 torjuntaa.

– Huono lähtö meiltä peliin. Ei oltu valmiita ja kaveri oli kaikessa edellä. Ekan erän perusteella voidaan sanoa, että ollaan tyytyväisiä yhteen pisteeseen, kapteeni Juha-Pekka Hytönen summasi avauserän.

Toiseen erään JYP piristyi ja puntit tasoittuivat. JYP pääsi myös kaksi kertaa ylivoimalle, mutta pakkopeli ei tällä kertaa toiminut. Kolmas erä alkoi sekavasti, kunnes Hurrikaani pääsi koittamaan ylivoimaa kolmannen kerran. Kapteeni Hytönen onnistui miinuskulmasta iskemään kiekon verkkoon ohi Ässät-vahti Andreas Bernardin ajassa 45.29. Syöttöpisteet Joonas Nättiselle sekä Antti Suomelalle.

Ässät kuitenkin punnersi tasoihin, kun ajassa 50.29 Niko Ojamäki laittoi kiekon ohi Pekka Tuokkolan. JYP ehti pelata huimat 217 minuuttia ilman takaiskua!

– Toisessa erässä saatiin juonen päästä kiinni. Sen jälkeen kyseessä oli maalin peli. Hyvää oli se, että parannettiin koko ajan Kyllä meillä oli myös omat paikkamme ratkaista. Ehkä kuitenkin ihan oikeutettu lopputulos, Hytönen sanoi.

Lopulta peli eteni jatkoajalle, jonka alkuun Ässät ratkaisi. Juho Tommila niittasi voiton ajassa 61.24. JYP ehti voittaa yhdeksän kertaa putkeen varsinaisella peliajalla vieraskaukalossa ennen Ässät-tappiota. Edellisestä JYPin pelistä oli ehtinyt vierähtää jo liki viikko, joten rytmi oli vähän hakusessa.

– Kaikilla on taukoja ja peliputkia. Toki kun yhtäkkiä taas hyppää treenirytmistä pelirytmiin, niin onhan se eri. Mutta ei me noin huonosti voida silti peliin tulla mitä tänään tultiin, Hytönen paalutti.

Avauserässä nähtiin myös illan ikävin tilanne, kun Ässien Juha Kiilholma pyyhkäisi jalalla Henri Kannisen nurin. Kanninen talutettiin pukukoppiin ja Kiilholma selvisi ilman jäähyä. Kannisen toinen jalka ei pitänyt tilanteen jälkeen yhtään.

– En itse nähnyt tilannetta. Tuomarit kuitenkin sanoivat pelin jälkeen, että he tekivät virheen. Jäähy olisi pitänyt viheltää. Hyvä homma että myönsivät asian rehdisti, Hytönen totesi.

Tappiosta huolimatta JYPin pisteputki kuitenkin jatkuu. JYP on edelleen sarjataulukossa neljäntenä pisteen edellä ottelun enemmän pelannutta HPK:a. Niin ikään ottelun enemmän pelannut KalPa on kolmantena 11 pisteen päässä.

Huomenna Synergia-areenalla saapuu juurikin Kuopion KalPa, joten jälleen on tarjolla isot pisteet. JYP janoaa takaisin voittojen tielle.

– Aina tappiopelin jälkeen on kasvojenpesun paikka. Meillä on kymmenen peliä ja 30 pistettä vielä jaossa. Sanomattakin on selvää, että jokainen peli on todella tärkeä, Hytönen sanoo.

Osta lippusi lauantai-illan huikeaan kiekkotrilleriin TÄSTÄ LINKISTÄ.