Hurrikaanin kotiluolaan saapuu vieraaksi Lukko

JYP pelaa viikon avausottelussa vasta tänään perjantaina. Synergia-areenalla saapuu alavireisen kauden pelannut Rauman Lukko. Kiekko putoaa jäähän kello 18.30.

Helppo iltapuhde ei ole luvassa, vaikka Lukko onkin jämähtänyt sarjataulukon tyvipäähän. Raumalaiset löivät alkuviikosta sarjakärki Tapparan ja viime viikonloppuna myös sarjakakkosen TPS:n.

– Näkisin, että tämän illan pelin on jo molemmille playoffsia. Me halutaan kovasti nousta ylöspäin ja Lukko taas kamppailee vielä viimeisistä paikoita pudotuspeleihin. Lukolla on peli vapautunut, vaikka sieltä lähti ykkössentteri (Aaron Gagnon) pois, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoo.

– Lukko pääsee ehkä vähän paineettomammin pelaamaan. Heillä ei ole enää kuin voitettavaa. Odotan kyllä todella mielenkiintoista peliä. Kaikki pitää lyödä likoon, jos mielitään tapella voitosta, Siekkinen jatkaa.

JYP on vienyt kauden kaikki kolme kohtaamista nimiinsä. Tavoitteena on tietenkin vain ja ainoastaan voitto, joka tekisi hyvää taitelussa pudotuspelien kotiedusta.

Hurrikaani on sarjataulukossa kuudentena edellään kahden pisteen päässä majaileva Pelicans ja neljän pisteen päässä oleva HPK. JYP on kuitenkin pelannut kaksi ottelua kyseisiä joukkueita vähemmän. Vaikka Lukko on tosiaan taulukon toiseksi viimeisenä, ovat erot yksittäisissä peleissä häviävän pieniä.

– Kaikki ei aina tajua sitä, että vaikka erot ovat isoja taulukossa, niin yksittäisissä peleissä voi tapahtua mitä vaan. Jälleen korostuu se, että meidän pitää valmistautua tosi hyvin ja huolellisesti, Siekkinen paaluttaa.

JYPin kokoonpanossa on vain yksi muutos sitten edellisen viikon kamppailuiden. Arttu Likola on nostettu kokoonpanoon Micke Saaren tilalle. Likola pääsee maajoukkueeseen valittujen Antti Suomelan ja Joonas Nättisen rinnalle.

– Hytösen ketjulta odotan edelleen kovaa tulosta. He löysivät jo syksyllä toisensa ja heillä synkkaa tosin hyvin peli yhteen. Toki myös Suomelan ketjulta odotan, että tehoja taas syntyy, Siekkinen povaa.

Hurrikaanin maalia vartioi Lukkoa vastaan Pekka Tuokkola. Luukkuvahtina toimii Jussi Olkinuora.

Jääkiekko on parasta paikan päällä! Tule tänä iltana Synergialle ja todista JYPin kova kevätvire. Lippusi voit hankkia TÄMÄN LINKIN kautta.

JYPin paidassa pelaa kolme ensi viikon maajoukkuemiestä. Nättinen ja Suomela pelaavat Leijonissa ja Jerry Turkulainen on valittu nuorten Leijonien joukkueeseen.

JYP kohtaa Lukon seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Arttu Likola – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Niklas Friman – Mikko Kuukka

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Tuomas Pihlman

Juuso Vainio

Maalissa: Pekka Tuokkola (Jussi Olkinuora)