JYP haastaa sarjakakkosen Turussa

JYP hakee toista voittoaan vajaassa vuorokaudessa, kun lauantaina on vastassa vieraskaukalossa Turun Palloseura. Ottelu alkaa jo kello 16.00.

Perjantai-iltana JYP kaatoi kotihallissa Lukon. Lepoa ei ole kuitenkaan ehtinyt kovin paljoa kertyä, sillä urakka jatkuu tänään Suomen vanhassa pääkaupungissa Turussa.

Hurrikaanin haarukassa on uusi liigaennätys vieraskaukalossa saavutettujen kolmen pisteen peräkkäisten voittojen kategoriassa. JYP on nyt kahdeksalla perättäisellä vierasvoitollaan jaetulla ykkössijalla. Mahdollinen yhdeksäs voitto nostaisi JYPin yksin tilaston kärkeen.

Haaste on kuitenkin kova, sillä vastassa on kovavireinen sarjakakkonen. TPS on saanut huilata pidempään ennen lauantain taistoa, sillä viimeksi turkulaiset pelasivat torstaina Vaasassa. Tuosta pelistä TPS kirjautti täydet kolme pistettä Sportia vastaan kuten myös tiistain Ilves-ottelusta.

JYPillä on kova revanssihenki päällä, sillä Eric Perrinin tähdittämä TPS on voittanut kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista.

– Hienoa oli tänään se, että pakit tekivät molemmat maalit. He tekevät maaleja harvemmin. Huomenna jatkuu Turussa. Siellä on kova vastus edessä, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kuittasi Lukko-voiton jälkeen.

– Hoidetaan kroppa kuntoon, että ollaan huomenna valmiita iskemään, maalin iskenyt Juuso Vainio puolestaan totesi lyhyesti ja ytimekkäästi.

Perjantain Lukko-ottelussa kultakypärä Antti Suomela jahtasi kauden 20. täysosumaansa. Oli läpiajoa ja tyhjää maalia, mutta ei vaan osunut. Olisiko tänään maajoukkueeseen ensimmäistä kertaa valitun Suomelan vuoro ratkaista?

– Ei vielä ole peikkoa tullut 20. maalista, vaikka muutama peli on mennyt ilman maaleja. Kun pelaa hyvin, niin tietää, että kyllä ne maalit tulee. Tänään olisi tarvinnut vissiin isomman maalin tai siten ois voinut ottaa haltuun. Harmi että meni ohi. Toivotaan, että tulee TPS:n kotikaukalossa, Suomela summasi perjantai-iltana.

JYPin kokoonpano on TPS-otteluun käytännössä sama kuin eilisessä Lukko-pelissä. Maalivahdit jatkavat vuorovedolla ja tänään torjuntavastuun saa Jussi Olkinuora. Pekka Tuokkola toimii luukkuvahtina.

Puolustajistaa Vainio ja Niklas Friman vaihtavat paikkoja. Vainio nousee Mikko Kuukan pakkipariksi ja Friman aloittaa seitsemäntenä puolustajana.

Seuraavan kerran JYP nähdään Synergia-areenalla ensi viikon keskiviikkona, kun vastaan luistelee Oulun Kärpät. Osta oma lippusi varmasti mielenkiintoiseen kiekkojännäriin TÄMÄN LINKIN kautta.

JYP kohtaa TPS:n seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Arttu Likola – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Tuomas Pihlman

Niklas Friman

Maalissa: Jussi Olkinuora (Pekka Tuokkola)