JYP ja KalPa iskevät yhteen Synergia-areenalla

Lauantai ja JYPin kotihallissa vastassa rakas vihollinen Kuopion KalPa. Ei tämän paremmaksi voi enää ilta muuttua! Kiekko tippuu jäähän Synergia-areenalla kello 17.00.

Sanomattakin on selvää, että kyseessä on todellinen ”kuuden pisteen ottelu”. Vakuuttavasti koko kauden pelannut KalPa on sarjataulukossa kolmantena, mutta joulun jälkeen huimaan liitoon yltynyt Hurrikaani vaanii 11 pisteen päässä.

– Tosi tärkeitä on kaikki pelit mitä on jäljellä. Meillä on kymmenen peliä jäljellä ja niissä 30 pistettä jaossa. Kaikki pisteet ovat tärkeitä. KalPa on äärimmäisen hyvä jääkiekkojoukkue. Se on taas meille kova tasonmittari, että missä mennään, kapteeni Juha-Pekka Hytönen mietiskelee.

JYP kärsi perjantaina niukan 1-2-tappion jatkoajalla Ässiä vastaan. KalPa puolestaan kukisti Jukurit niin ikään tiukan taiston jälkeen osumin 1-0.

– Meillä on vielä päänahkoja edessä, mutta on myös takana saalistajia. Eli joka peliin pitää olla tosi valmiina ja halukas taistelemaan siitä voitosta, Hytönen summaa.

– Nyt mennään peli kerrallaan. Varmasti jokainen vilkuilee tässä vaiheessa sarjataulukkoon, mutta ei sinne voi liika tuijottaa. Pelataan nyt nämä pelit ja katsotaan sitten, mitä taulukko näyttää, kapteeni jatkaa.

On kuitenkin vastus mikä tahansa, niin kevään ratkaisupelien lähestyessä fokus pitää olla niin sanotusti ytimessä.

– On selvää, että kun on vain kymmenen peliä jäljellä, niin enää ei voi tulla huonoja jaksoja. Päinvastoin meidän pitää saada oma peli hyvään kuosiin ennen playoffseja, Hytönen miettii.

JYP on tehnyt muutamia muutoksia kokoonpanoonsa. Ossi Louhivaara siirtyy Antti Suomelan ja Joonas Nättisen rinnalle. Louhivaaran paikalle ”ykkösvitjaan” tulee puolestaan Arttu Likola rinnallaan Jani Tuppurainen sekä Anssi Löfman.

Loukkaantuneen Henri Kannisen korvaa puolestaan Micke Saari, jonka rinnalla rymistelevät Janne Kolehmainen ja Mikko Salmio.

JYPin maalia ottelussa vartioi Jussi Olkinuora. Pekka Tuokkola toimii luukkuvahtina.

Osta lippusi ja tule todistamaan paikan päälle, kuinka KalPa kaatuu. Liput voit ostaa TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP kohtaa KalPan seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Arttu Likola

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

3: Ossi Louhivaara – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva- Urho Vaakanainen

4: Janne Kolehmainen – Micke Saari – Mikko Salmio

Niklas Friman

Maalissa: Juho Olkinuora (Pekka Tuokkola)