JYP menetti voiton Kärpille loppuhetkillä

JYPin kovaa taistelua ei palkittu Oulun Raksilassa tiistaina. Kärpät nousi viime hetkillä voittoon maalein 2-1 (0-1, 0-0, 2-0).

Avauserässä Kärpät oli vahva, mutta ainoasta maalista vastasi silti JYP. Jani Tuppurainen nousi hyökkäysalueelle, löi jarrut ja syötti laidasta toiseen aaltoon Mikko Kaltevalle. ”Kaltsi” laittoi ranteet lukkoon ja iski kiekon ohi Jussi Rynnäksen ajassa 14.14.

Toiseen erään JYP terästi peliotettaan ja loi tukun hyviä maalipaikkoja. Lähimpänä maalia oltiin ylivoimalla, mutta kiekko kilahti ylärimaan.

Päätöserän avauskympillä JYPillä oli paikka laittaa ottelu pakettiin, mutta Hurrikaani hukkasi kuusi ylivoimaminuuttia. Tiistai-iltana sarjan paras ylivoima ei toiminut.

– Meillä ei tänään ollut tarpeeksi nälkää. Odotettiin jotenkin, että kyllä se siitä lähtee kulkemaan, kun on aiemminkin onnistunut. Sitä nälkää pitää nimenomaan olla. Ei voi vain sipaista sinne päin, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoi.

Kärpät tasoitti ajassa 56.59, kun Ville Leskinen purjehti ylivoimalla koko kentän läpi ja pisti kiekon maaliin. JYP nieli karvaan kalkin vain 36 sekuntia ennen päätössummeria. Miska Humaloja ohjasi limpun ohi hienon ottelun torjuneen Jussi Olkinuoran.

– Pelin alku oli meiltä kankea. Vähän sama juttu kuin lauantaina Tepsiä vastaan. Ei pärjätty liikkeessä eikä kamppailussa. Jussi (Olkinuora) piti meitä pystyssä. Toiseen erään homma tasoittui, Siekkinen summaili.

– Kolmannessa erässä meidän olisi pitänyt ratkaista omalla ylivoimalla. Sen jälkeen Kärpät sai voimaa ja näki valon tunnelin päässä. Heiltä maali ylivoimalla ja sitten harmillinen voittomaali ihan lopussa, ”Kenkä” jatkoi.

Tappio pitää nyt vain sulatella ja ottaa siitä opiksi. JYP jatkaa yhä sarjataulukossa neljäntenä ja on tukevasti kiinni kotiedussa ennen viittä viimeistä ottelukierrosta.

– Joo ei aina voi tietenkään voittaa. Me on vähän saatu armoakin viime aikoina ja voitettu pelejä, joissa ei ehkä ole oltu parhaimmillaan. Tappio pitää aina ottaa herätyksenä joukkueelle. Päästään nollaamaan homma ja ottamaan opiksi, Siekkinen pohdiskeli.

– Tappio tuo myös aina nälkää pohjalle ja meidän pitää käsitellä asia viisaasti sekä analysoida syyt tappion takana, Siekkinen jatkoi.

Hurrikaanikausi jatkuu torstaina superottelulla! Vastassa aina yhtä rakas Kuopion KalPa ja panoksena taistelu runkosarjan kolmostilasta. KalPa on taulukossa neljä pistettä JYPin edellä, tosin kuopiolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Osta lippusi KalPa-taistoon TÄSTÄ LINKISTÄ.