JYP vankisti asemiaan – HPK kellistyi komeasti!

JYPin kova kevätvire sai jatkoa Synergia-areenalla tiistai-iltana, kun Hämeenlinnan Pallokerho kaatui kärkikamppailussa maalein 3-1 (2-0, 1-0, 0-1).

Viimeisestä 20 pelistä JYP on poistunut kaukalosta ilman pisteitä vain kaksi kertaa. Hurrikaanin kevätmyrsky on siis hurjaa kaliiberia.

Tiistai-iltana HPK aloitti vahvasti. Se oli energinen ja aktiivinen kiekollisena, mutta JYPin puolustus kesti avauskympin vaaralliset hetket. Sen jälkeen roolia otti kokenut Ossi Louhivaara. Kultakypärä Antti Suomela karvasi kiekon ja Louhivaara pääsi nokikkain Emil Larmin kanssa. ”Opa” ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon oikeaan yläkulmaan ajassa 10.58.

– Kiekko tuli mulle keskelle. Hetken mietin, että annan Nättiselle. Laitoin kuitenkin silmät kiinni ja meni sisään, Louhivaara heitti.

Ensimmäisen erän toisen puoliskon JYP pyöritti ja se palkittiin vielä kertaalleen ajassa 17.06, kun Joonas Nättinen niittasi niin ikään oikeaan yläpesään ylivoimalla Suomelan esityöstä tälläkin kertaa.

– HPK:lla oli alussa momentum ja meiltä taas heikkoa kiekollista peliä. Vähän huolimatonta pelaamista kaiken kaikkiaan. Maalit ohjaa peliä ja niin tänääkin. Ylivoima oli meiltä tehokasta, JYP-luotsi Marko Virtanen totesi.

Toisessa erässä JYP oli hallitsevampi osapuoli. Ottelun puolivälin jälkeen Hurrikaani saikin tärkeän 3-0-maalin, kun Janne Tavi onnistui rajun maalinedusmylläkän jälkeen survaisemaan kiekon verkkoon. Syöttöpisteet Arttu Likolalle sekä Anssi Löfmanille. Maali syntyi jälleen ylivoimalla, joten hurrikaanipaitojen yv-prosentti koheni entisestään.

Päätöserässä JYP suojeli johtoaan ja yritti pelata fiksua jääkiekkoa johtoasemassa, jotta energiaa jäisi säästöön mahdollisimman paljon loppuviikon kovia pelejä ajatellen. JYP-vahti Pekka Tuokkolan nollapelin pilasi kuitenkin viimeisellä sekunnilla Janne Lahti.

– Peli sai tietyn luonteen 3-0-tilanteessa. Yritettiin vain pelata voittavaa jääkiekkoa ja siihen olen ihan tyytyväinen. Kohtuu tasainen peli. HPK on kova joukkue, Virtanen tunnusti.

Tuokkola oli jälleen maalillaan yksi JYPin voiton takuumiehistä. Pekille muhkeat 32 torjuntaa ja nollapelikin jäi vain harmillisen sekunnin päähän.

– Tiedettiin, että on kova joukkue vastassa. Maalipaikoissa ehkä me oltiin vähän jäljessä, mutta puolustettiin todella tiiviisti. Oltiin myös tosi tehokkaita omissa paikoissa. Kiva että oli paljon hommia itsellä. Pysyy paremmin pelissä kiinni, Tuokkola summaili.

Myös Louhivaara lukeutui ehdottomasti JYPin onnistujiin. Viimeksi JYP pelasi Kerhoa vastaan ennen joulua, jolloin Louhivaara niittasi kaksi maalia. Näiden pelien välillä JYP on ollut liki voittamaton.

– Nyt tuntuu, että alkaa jalka taas liikkumaan. Aika rikkonainen kausi on ollut itselleni ja välillä tuntui, että mitään ei tapahdu, vaikka kuinka kovaa yrittää. Nyt olen päässyt pelaamaan taas omilla vahvuuksilla, Louhivaara aloitti.

Voittonsa myötä JYP vankisti asemiaan Liigan neljännellä tilalla. HPK jäi nyt neljän pisteen päähän viitossijalla. KalPa on puolestaan kolmantena viiden pisteen päässä.

Hurrikaanikausi jatkuu torstaina Tampereen Hakametsässä sarjaykköstä Tapparaa vastaan. Seuraava kotipeli on vuorossa lauantaina, jolloin Synergialle saapuu sarjakakkonen TPS. Laitetaan mökki täyteen!

Osta lippusi tärkeään TPS-taistoon TÄMÄN LINKIN kautta.