JYPillä kotiotteluiden viikko – tänään vastassa Kärpät

JYPillä on edessä tärkeät kaksi ottelua. Tänä iltana vastaan asettuu Oulun Kärpät ja perjantaina SaiPa. Tule kannustamaan JYP tuplavoittoon! Jääkiekko on parasta paikan päällä!

Kärpät on ollut tämän vuoden runkosarjassa JYPille mieluisa vastus. Lokakuun lopussa Hurrikaani haki 3-1-voiton Raksilasta ja joulukuussa napsahti 3-0-kotivoitto. Nyt on tilaisuus lyödä kolmannen kerran kärppälauma tällä kaudella kanveesiin.

JYP on tunnetusti joulun jälkeen ollut lähes voittamaton. Viimeiset 16 ottelua ovat tuoneet tilille 14 voittoa. Kovassa nosteessa on myös Kärpät. Viimeiseen viiteen peliin Kärpät on voittanut neljästi. Tänä iltana Synergia-areenalla nähdäänkin takuuvarmasti raju taistelu sarjapisteistä!

– Pirun tärkeät pisteet on tarjolla niin kuin on ollut tässä jo monta viikkoa joka pelissä. Me halutaan edelleen taulukossa ylöspäin, jotta saadaan hyvät asemat playoffseja ajatellen. Kotona pitää muitenkin aina olla se lähtökohta, että kaikki pelit voitetaan, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen toteaa.

Voitto Kärpistä tietäisi JYPin nousua sarjataulukossa jo kotietuun kiinni neljänneksi. Hurrikaani tekee kaikkensa, jotta voittoputki jatkuu ja sarjakärki lähestyy entisestään.

Nyt on uusilla nimillä paikka nousta ratkaisurooleihin. Lejonakomennusten vuoksi JYPin kokoonpanosta sivussa ovat Antti Suomela ja Joonas Nättinen sekä nuorten maajoukkueessa pelaava Jerry Turkulainen.

Tulivoimaa JYPiltä kuitenkin löytyy! Anssi Löfmanin johtama vitja laidoilla Ossi Louhivaa ja Jani Tuppurainen on ollut kovassa iskussa viime aikoina. Löfmanin ketju onkin nostettu ykkösketjuksi!

Turkulaisen paikan kapteeni Juha-Pekka Hytösen ja Janne Tavin rinnalla ottaa Micke Saari. Janne Kolehmainen pelaa kolmosen sentterinä laidoillaan Joel Sund ja Tuomas Pihlman. Tämä vitja tuo varmasti ryminää Kärppien päätyyn!

Mikko Salmio on yhä tällä kaudella maaleitta. Nyt olisi Salmion paikka nousta parrasvaloihin! Salmio pelaa Kärppiä vastaan Henri Kannisen ja Arttu Likolan ketjussa.

– Tämä on hyvä mahdollisuus playoffseja ajatellen. Siellä on nyt Likolalla, Sundilla ja kumppaneilla paikka ottaa vastuuta. Koskaan ei voi tietää, miten tilanteet etenee keväällä. Yhtäkkiä voi olla kolme hyökkääjää sairastuvalla tai tapahtua jotain muuta, Siekkinen sanoo.

JYPin maalia vartioi ottelussa Jussi Olkinuora, joka torjui TPS:n kumoon viime lauantaina. Luukkuvahtina toimii Pekka Tuokkola.

Osta lippusi jännittävään ja kiihkeään kiekkotrilleriin TÄMÄN LINKIN kautta.

JYP kohtaa Kärpät seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Niklas Friman – Mikko Kuukka

1: Micke Saari – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

3: Joel Sund – Janne Kolehmainen – Tuomas Pihlman

Mikko Kalteva- Urho Vaakanainen

4: Arttu Likola – Henri Kanninen – Mikko Salmio

Juuso Pulli

Maalissa: Jussi Olkinuora (Pekka Tuokkola)