JYPin liito jatkuu – Niku ratkaisi voiton Kärpistä

Hurrikaanin huima vire sai jatkoa keskiviikkoiltana, kun Oulun Kärpät kaatui Synergia-areenalla kovan taistelun jälkeen maalein 2-0 (0-0, 0-0, 2-0). Makoisa voitto 3 549 katsojan edessä!

Kovassa vireessä viime aikoina ollut vierasjoukkue tuli avauserään juuri niin vahvasti kuin odotettiin. JYP kuitenkin laittoi hyvin kampoihin, mutta todelliset maalipaikat jäivät vähiin. Micke Saari pääsi kerran nokikkain Kärpät-vahti Sami Aittokallion kanssa, mutta kiekko ei löytänyt tietään verkkoon.

Toisen erän JYP aloitti ylivoimalla, mutta tällä kertaa pakkopeli ei toiminut. Erän toisessa ylivoimassaan peli pyöri jo hyvin, mutta Aittokallio hoiti pahimmat uhittelut. Myös Kärpät oli lähellä maalia, mutta JYPin Jussi Olkinuora nollasi komeasti Niklas Olaussonin läpiajon. Pari kertaa myös tolpat pelastivat JYPin.

Peli näytti etenevän maalittomana jatkoajalle, kunnes nuorten maailmanmestari Sami Niku päätti lopettaa Kärppien pyristelyn. Niku nappasi kiekon lapaansa omassa päässä ja purjehti koko kentän läpi. Viimeisenä Niku luisteli Kärppien ikonin Ilkka Mikkolan ohitse ja ujutti kiekon etukulmasta sisään. Pelikellossa 55.02 ja JYP 1-0-johtoon.

– Päätin kokeilla, kun sain hyvät vauhdit. Pari äijää jäi taakse, niin ajattelin mennä loppuun saakka. Turha siinä vaiheessa olisi ollut maalin taakse lähteä suojaamaan. Onneksi meni maaliin. Jostain se kiekko löysi tiensä maaliin, Niku summasi ottelun ratkaisua.

– Täytyy sanoa, että oma ja joukkueen itseluottamus on nyt todella kovalla tasolla, Niku jatkoi.

Kärpät yritti lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta lopullisen niitin iski kapteeni Juha-Pekka Hytönen. JiiPee ryösti kiekon Kärppien kultakypärä Mika Pyörälältä ja karkasi yksin läpi. Hytösellä oli lopulta helppo työ lyödä tyhjiin loppulukemat 2-0.

Ennen peliä epäilijät esittivät kysymysmerkkejä, miten JYP pärjää ilman maajoukkueessa olevia avainhyökkääjiään. No, tuloksena oli iso voitto kovavireisestä oululaisjoukkueesta nollapelillä.

– Kertoo aika paljon joukkueesta, että kaadetaan Kärpät eikä päästetä yhtään omiin. Se on ihan sama meille, ketkä on poissa. Me pelataan omaa peliä ja uskotaan siihen, Niku sanoi.

Maalintekijöiden lisäksi JYPin voiton pääarkkitehteihin lukeutuu ehdottomasti nollapelin torjunut Jussi Olkinuora.

– Tiukka vääntö oli. Kärpät pelaa hyvää lätkää. Tänään oli hyvä fiilis kyllä pelata. Me puolustettiin todella hyvin. Laukaukset tulivat ulkoa ja näin lähes kaikki kiekot, Olkinuora summasi.

– Joskus tulee nollat, joskus menee pari maalia. Onneksi tänään ei mennyt omiin, Olkinuora jatkoi myhäillen.

JYP ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella nyt kolme kertaa. Hurrikaani on voittanut kaikki pelit varsinaisella peliajalla. Viimeinen runkosarjaottelu joukkueiden välillä pelataan kuun lopussa Oulussa.

Hurrikaani on pelannut joulun jälkeen satumaista jääkiekkoa. Viimeiset 17 peliä ovat tuoneet 15 voittoa. Hurrikaanin kevätmyrsky voimistuu ilta illan jälkeen!

Seuraavaa voittoa haetaan Synergia-areenalla jo perjantaina, kun vastaan asettuu sarjajumbo Lappeenrannan SaiPa. Osta lippusi ja todista Hurrikaanin kevätvire TÄMÄN LINKIN kautta.