Konnevesi tukee JYP-Akatemiaa

Konneveteläiset veloituksetta JYP-Akatemia- Hermes otteluun

JYP-Akatemian paidassa on tällä kaudella komeillut kaksi kunnan vaakunaa. Toinen tukijoista on Pohjois-Savon rajalla sijaitseva Konneveden kunta.

– JYPiltä tämä ehdotus tuli yhteistyöstä. Me sitä puitiin markkinointitiimin kanssa ja päädyttiin nyt tällä kertaa tukemaan tätä juttua. Meillä on ollut periaatteena, että niitä lajeja tuetaan, missä on konnevetisiä ollut mukana, Konneveden kunnanjohtaja Juha Jokitalo summaa.

– Viime aikoina meille on tullut paljon menestystä kahvakuulasta. Jääkiekossa tietenkin Miika Lahti on merkittävin konnevetinen urheilija, Jokitalo jatkaa.

Tällä hetkellä KHL-seura Kunlun Red Starsia edustava Lahti on JYPin kasvatti ja paljasjalkainen konnevetinen.

– Varmasti Miikasta kylillä puhutaan ja hänen otteita seurataan, Jokitalo toteaa.

Akatemian kautta Konneveden kunta saa varmasti uudenlaista näkyvyyttä. Kunnan vaakuna komeilee nuorten kiekkoilijoiden pelipaidoissa ympäri Suomea pelattavissa otteluissa. Kunnanjohtaja nostaa esiin myös sosiaalisen median merkityksen

– Jokainen mainosjuttu on aina omanlaisensa. Varmasti tätä kautta Konnevesi saa sosiaalisessa mediassa näkyvyyttä. Se on varmasti yksi lisämauste tässä asiassa, Jokitalo sanoo.

Pieni mutta eloisa Konnevesi haluaa panostaa liikuntaan varsinkin ruohonjuuritasolla. Tavoitteena on saada ihmiset ulos liikkumaan moni eri tavoin ja vähentää ruutuaikaa eri viihdelaitteiden parissa.

– Konnevedellä on paljon järjestötoimintaa ja paljon ohjelmaa lapsille sekä nuorille. Me on haluttu panostaa siihen, että nuoret liikkuvat enemmän, Jokitalo valottaa.

– Nuorten liikunnassa on tapahtunut iso murros. Tietynlainen perushöntsääminen on jäänyt vähälle. Me haluttaisiin nähdä, että arjessa tytöt ja pojat pelaisivat vaikka lätkää kaukalolla, vaikka eivät mihinkään urheiluseuraan kuuluisikaan. Yritetään palauttaa liikuntaa vähän juurille, Jokitalo jatkaa.

Konnevedellä on perustettu myös hankkeita liikunnan lisäämiseksi nuorison keskuudessa. Yksi tärkeä tekijä on myös hyvä jalkapallokenttä sekä koulun uudet tilat, jotka palvelevat sisäliikunnassa monipuolisesti.

– Me on haluttu todella panostaa lasten ja nuorten liikkumiseen ja siihen on perustettu eri hankkeita. Yhtenä esimerkkinä on perheiden yhteinen liikunta, jota varten meillä on kolmeksi vuodeksi rahoitus liikunnanohjaajalle, Jokitalo kertoo

Perjantaina 3.3. JYP-Akatemia-Hermes-otteluun pääsevät kaikki konneveteläiset veloituksetta. Sisäänkäynti A1- ovesta ilman lippua pääsykoodilla ”Konnevesi”. Ottelu alkaa klo 18.30.