Vainio ja Kalteva sankareina – Lukko kaatui!

JYP jatkoi vahvassa liidossa perjantai-iltana kotikaukalossa, kun Rauman Lukko kaatui maalein 2-1 (1-0, 0-0, 1-1). Hurrikaani peittosi Lukon kaikissa tämän kauden runkosarjakohtaamisissa.

Ottelu alkoi juhlahetkellä, kun Mikko Kuukka vastaanotti muistolaatan 500 pelatusta runkosarjaottelusta. Kyseinen merkkipaalu tuli täyteen viime viikonloppuna Tampereella Ilves-pelissä.

Muutama muukin tilastoknoppi pelistä löytyi. Arttu Likola kuittasi syöttöpisteen ja nuorukainen avasi näin ollen pistetilinsä Liigassa. Nolan Yonkmanille Lukko-ottelu oli puolestaan 100:s liigapeli. Mikko Kuukalle puolestaan ensimmäinen tehopiste JYPin paidassa.

– Oltiin rekisteröity Lukon hyvä vire. Heillä oli voitot alla Tapparasta ja TPS:stä. Erittäin tiukkaa vääntämistä peli olikin. Sitkeä oli Lukko, se täytyy myöntää. Ei päästy karistamaan kannoilta missään vaiheessa. Hienoa oli tänään se, että pakit tekivät molemmat maalit. He tekevät maaleja harvemmin, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

JYP tuli otteluun hyvin latautuneena ja loi avauserässä tukun maalipaikkoja. Maalinteossa onnistui lopulta ajassa 17.02 Juuso Vainio. JYP-pakin viivaveto kimposi Lukko-puolustaja Steven Seigon kautta maaliin. Vainion kihautukseen JYP-uran ensimmäisen syöttöpisteen sai Mikko Kuukka. Pistemerkintä lisäksi Ossi Louhivaaralle.

– Tottakai on positiivinen juttu, kun sain maalin tehtyä. Edellisestä maalista oli jo hetki vierähtänyt. Ei niitä maaleja ikinä tule liikaa. Lämmittää varsinkin kun voitto tuli kotiin, Vainio herkutteli.

Toisessa erässä JYP painoi vieläkin vahvemmin päälle ja loi ison tukun pitkiä hyökkäyksiä Lukon päätyyn. Raumalaiset kuitenkin puolustivat keskustan hyvin ja maalivahti Jakub Stepanek oli iskussa. Stepanekille ottelussa yhteensä mojovat 32 torjuntaa. Myös JYPin Pekka Tuokkola hoiti kunnialla Lukon harvat, mutta välillä vaaralliset tilanteet. Pekille voittopelissä 18 koppia.

Päätöserän alkuun Mikko Kalteva latasi JYPille ratkaisevan 2-0-osuman. Kaltsi sai syötön Joonas Nättiseltä ja mies latasi b-pisteen kaarelta limpun ylänurkkaan. Toisena syöttäjänä liigauralla siis ensimmäistä kertaa Likola.

– Kivasti lensi lintu yläkulmaan. Ei ihan liikaa ole paikkoja viime aikoina ollut, eikä ole kyllä vähistäkään uponnut sisään. No säästellään maalit aina tärkeisiin paikkoihin, kauden kolmannen maalinsa viimeistellyt Kalteva sanoi.

Päätöserässä ensimmäiseen 15 minuuttiin Lukko ei laukonut kertaakaan Tuokkolaa päin. Lukko sai kuitenkin mahdollisuutensa Kuukan kaksiminuuttisen myötä. Peter Tiivola toi ylivoimalla Lukon maalin päähän, mutta kiri ei riittänyt sen lähemmäksi.

– Hyvin hallittiin peliä ja tultiin omista pois. Saatiin myös keskialueelta käännettyä peliä. Hyvä taistelu loppuun ja voitto kotiin. Mentaalinen ja fyysinen puoli pitää olla aina kunnossa ja niin se tänään oli. Ilmaisia voittoja tässä sarjassa ei ole, Anssi Löfman totesi.

– Meillä oli paljon paikkoja ja olisi voitu ratkaista aiemmin. Hyvä kuitenkin näin. Iso voitto meille, Löfman jatkoi.

Hurrikaanikausi jatkuu huomenna lauantaina Turussa, kun vastassa on sarjakakkonen TPS. Kotikaukalossa JYP nähdään seuraavan kerran ensi keskiviikkona. Tuolloin vastaan luistelee Oulun Kärpät. Osta lippusi ja todista JYPin kovat kevätvire TÄMÄN LINKIN kautta.