Hurrikaanikauden kliimaksi lähestyy: ”Kiekkoilija juhla-aikaa!”

Hurrikaanikauden loppuhuipennus lähestyy. Ensimmäinen puolivälierä JYPin ja HPK:n välillä pelataan huomenna keskiviikkona Synergia-areenalla.

JYP-leirissä on valmistauduttu huolella tuleviin koitoksiin. Lepoaikaa on kertynyt yli viikon verran sitten viimeisen runkosarjakoitoksen.

– Joukkue on hyvällä ja odottavalla fiiliksellä. Pitkä kausi on tehty hommia ja saatu sellaiset asetelmat, että pudotuspelejä pelataan ja aloitus vieläpä kotona, kapteeni Juha-Pekka Hytönen sanoo.

– Tämä on sitä kiekkoilijan juhla-aikaa. Vähän alkaa jo perhosia olemaan vatsassa ja sellainen fiilis, että voisi pikku hiljaa taas hypätä askiin, Hytönen jatkaa.

JYP-leirissä tauko on käytetty tehokkaasti hyväksi.

– Ensin treenattiin pari päivää ja sitten pidettiin vähän lepotaukoa. Nyt on pari päivää taas harjoiteltu ja tutkittu HPK:ta. Isoin työ on kuitenkin tehty jo matkan varrella. Tämä on tälläistä hienosäätöä, Hytönen toteaa.

Tällä kaudella JYP kohtasi HPK:n runkosarjassa neljä kertaa. Peleistä kolme päättyi JYPin voittoon. HPK oli parempi kauden alussa Rinkelinmäellä.

Pudotuspeleissä seurat kohtasivat viimeksi kaudella 2012-2013. Tuolloin Hurrikaani peittosi Kerhon puolivälierissä voitoin 4-1. Tuolloin JYPin kausi päättyi pronssijuhliin.

Kovin tiuhaan JYP ja HPK eivät ole pudotuspeleissä keskenään pelanneet. Kauden 2012-2013 jälkeen pitää historiankirjoissa mennä taaksepäin 20 vuotta. Kaudella 1992-1993 JYP HT taipui HPK:lle välierissä voitoin 2-3. Sesongilla 1990-1991 HPK puolestaan kellisti JYP HT:n pronssipelissä maalein 6-3.

Vanhat ovat kuitenkin vanhoja. Tänä keväänä molemmat joukkueet vuodattavat varmasti jok´ikisen hikipisaran jäälle. Runkosarjan tuloksilla ei enää voittoja saavuteta. Nyt on edessä tosimiesten pelit.

– Erikoistilanteet ovat varmasti tärkeässä roolissa. Myös maalintekotehokkuus on avainasemassa. Sen myötä tasaisia pelejä voi kääntää. Tietenkin myös voittava maalivahtipeli on aina playoffseissa tärkeä juttu. Nämä ovat vanhoja totuuksia, mutta pitävät aina paikkansa, kapteeni summailee.

HPK pelasi vahvan kauden ja se palkittiin runkosarjan viidennellä tilalla. Kerhon peli perustuu vahvaan hyökkäyspeliin. Hyvä menestys on tuonut myös Rinkelinmäelle takavuosien hurmaa.

– HPK on hyvin pelaava ja liikkuva joukkue. Heillä on samankaltainen rakenne joukkueessa kuin meillä eli nippu kokeneita pelaajia ja sitten nuoruuden intoa. HPK on hyvin offensiivinen joukkue, Hytönen kuvailee.

– He ovat pelanneet hyvin varsinkin kotona. Rinkelinmäki ei ole helppo paikka pelata ja siellä menestys on ruokkinut kannustusta. Eipä sillä kuitenkaan sinänsä ole mitään väliä. Jääkiekko on aina sama peli kaukalosta ja paikasta riippumatta, Il Capitano jatkaa.

Osta lippusi ja tule todistamaan paikan päälle hurrikaanikevään hurma! Liput voit lunastaa TÄSTÄ LINKISTÄ.