JYP Jyväskylä Oy laajensi omistuspohjaansa

JYP Jyväskylä Oy on laajentanut omistuspohjaansa ja samalla koko JYPin omistus on siirtynyt Evellsport Oy:lle. Muutoksessa Jukka Seppänen ja Esa Polas luopuvat JYPin enemmistöomistajuudesta, mutta säilyvät edelleen suurimpana yksityisenä omistajatahona omistaen yritystensä kautta Evellsportista reilun 33 %:n osuuden.

 

Omistajakuntaan tulevat mukaan myös tunnetut JYP-taustaiset pelaajat Juha-Pekka Hytönen, Tuomas Pihlman, Jarkko Immonen ja Harri Pesonen. He omistavat enemmistön HIP Invest Oy:stä, joka omistaa Evellsportista 16,7 %. Heimo Viinanen kasvatti yhtiönsä JYP-omistuksen Evellsportin kautta 16,7 prosenttiin. Myös Kullervo Harvia omistaa yhtiönsä kautta Evellsportista 16,7 %:n osuuden.

 

Pitkäaikaiset JYP-omistajat Anssi Lyytinen ja Sari Rito jatkavat myös JYPin uuden omistajayhtiön Evellsportin osakkaina, kumpikin reilun 8 %:n osuudella. Omistusjärjestelyjen yhteydessä Viestintä Kari Tyni Oy myi JYP-osakkeensa jo syksyllä Evellsportille.

 

  • Laajentamalla JYPin omistajakuntaa saamme seuran taustalle lisää taloudellista voimaa ja sitoutumista seuran toiminnan kehittämiseen. Omistusjärjestely on ollut vireillä jo pitemmän aikaa ja lopulta järjestely oli teknisesti yksinkertaisinta tehdä kokonaan uuden omistajayhtiön Evellsportin avulla, sanoo JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen.

 

Jukka Seppänen on ollut JYP-vetäjänä joko toimitusjohtajan tai hallituksen puheenjohtajan roolissa 18 vuotta. Omaa jatkorooliaan JYPissä hän ei ole vielä kovin tarkkaan miettinyt.

  • Yhtiökokous valitsee kesällä uuden JYP-hallituksen ja hallitus sitten puheenjohtajan. Ne asiat ratkeavat silloin. Selvää on kuitenkin, että uuden omistusjärjestelyn myötä päätöksenteko seurassa muuttuu. Mukaan tulee uusia vastuunkantajia ja päätöksentekijöitä. Koen sen kaikin puolin hyvänä asiana, Seppänen kertoo.

 

JYP Jyväskylä Oy:n omistajayhtiön Evellsportin hallituksen puheenjohtajana toimii Heimo Viinanen.

  • Uusi järjestely on tehty ennen kaikkea vahvistamaan JYP Jyväskylä Oy:n taloutta. Keskitymme siihen, sillä ilman vahvaa taloutta pitkäjänteinen toiminnan kehittäminen ja hyvien urheilullisten asemien pitäminen on vaikeaa, sanoo Evellsportin hallituksen puheenjohtaja Heimo Viinanen.

 

HIP Investin omistajista Juha-Pekka Hytönen ja Tuomas Pihlman pelaavat JYPissä. Jarkko Immonen ja Harri Pesonen kiekkoilevat Sveitsissä. HIP Invest Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen.

  • JYP on meille tärkeä seura. Haluamme omalla omistajuudellamme antaa seuralle jotakin takaisin siitä urheilullisesta hyvästä, jota olemme JYPiltä saaneet uramme eri vaiheissa. Alueen junioritoiminta tarvitsee jatkossakin vahvan ja menestyvän liigajoukkueen lippulaivakseen ja esikuvakseen. Sen eteen teemme töitä kaukalossa ja omistajuuden kautta myös kaukalon ulkopuolella, toteaa Juha-Pekka Hytönen.

 

JYP on viimeisen kahdeksan kauden aikana ollut yksi Liigan menestyneimmistä seuroista. JYP on voittanut mestaruudet 2009 ja 2012. JYP Jyväskylä Oy pyörittää noin 7 miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistää vakituisesti 50 ihmistä.

 

 

Hallitustiedot

JYP Jyväskylä Oy:n hallitus: Jukka Seppänen (pj.), Sari Rito, Anssi Lyytinen, Heimo Viinanen ja Kullervo Harvia.

 

Evellsport Oy:n hallitus: Heimo Viinanen (pj.), Jukka Seppänen, Kullervo Harvia ja Juha-Pekka Hytönen-