JYP Mysteerinä kohti Playoffs -pelejä

 

Pitkä ja tapahtumarikas runkosarja on takana ja kevätaurinko sekä Playoffs -pelit odottavat kulman takana. Vuosien varrella reilun viikon tauko ennen lopullista kliimaksia on käytetty eri tavoin. Joskus on treenattu kovaa, joskus vain levätty, on ollut saunailtaa ja keilausta. Joku joukkue on käynyt pulkkamäessä ja joku toinen istunut luentosalissa. JYP aloitti valmistautumisen tämän kevään rypistykseen selvittämällä mysteerejä.

Joukkueen kapteeni J-P Hytönen järjesti yhdessä Mysteeri Experiencen kanssa mielenkiintoisen iltapäivän lukitsemalla joukkueesta tehdyt ryhmät mysteerihuoneisiin, joista pelaajien piti yhdessä selviytyä ulos. Il Capitano oli jakanut joukkueen 4-5 hengen ryhmiin tietyn logiikan mukaan. Oli valmentajien ryhmä, huollon ryhmä, vieraskielisten ryhmä (Olkinuora puhuu tamperetta) sekä kentällisten ryhmät. Maalivahdit oli sijoitettu eri ryhmiin. Liekö pelkona ollut molariryhmän alivoima vai ylivoima?

Ennakko-odotukset pelaajien keskuudessa olivat hämmentyneitä. Mitä tapahtuu ja mistä aloitetaan, olivat yleisimpiä kysymyksiä. Joukkueen ikänestori Kari Virpiö otti huollon porukan haltuunsa ja ilmoitti: ”Ei muuta kuin Sofiaa auttamaan.” Kapteeni Hytösen ryhmää pidettiin yksimielisesti ennakkosuosikkina. Wing manien (Tavi, Turkulainen ja Niku) mielestä J-P:n pitääkin ottaa nyt vastuuta, sillä kaukalossa tilanne on ollut kuulemma päinvastainen.

Visaisten ongelmien jälkeen kaikki ryhmät selvisivät ulos. Osa ryhmistä piti tosin päästää ulos pelinjohtajien toimesta. Mikäli joku pulma näytti ajavan ryhmän umpikujaan, niin armeliaat pelinjohtajat antoivat ryhmälle lisävinkkejä. Tärkeintä vihjeiden ratkomisessa oli, että selvitystyö oli luontaista ja itseohjautuvaa. Mitä useampi johtaja ryhmässä oli, sitä sekavammaksi työskentely kävi. Roolien vaihtelu toi selkeästi uusia näkökulmia pulmien ratkaisuun.

Ulos päästyä yleisin kommentti oli, että tämä täytyy tehdä uudestaan. Tietenkin eri huoneessa! Yonkmanille ainoa pulma oli liikkuminen ahtaassa huoneistossa, mutta suositteli mysteeriä kaikille. Etenkin kun tarjolla on englannin kielinenkin versio. Veltsun oppi oli, että jatkuva kommunikointi huoneissa on erittäin tärkeää. Ossi Louhivaaran ryhmä oppi, että yksinkertaisinkin laskutehtävä kannattaa laskea uudestaan. Janne Kolehmainen sai hien pintaan pelkällä aivotyöskentelyllä. Näillä opeilla on varmasti hyvä lähteä ratkomaan seuraavaa mysteeriä: Kanada-maljaa!

Mutta mikä ryhmä selvisikään voittajaksi? Kahdeksan ryhmää oli sitä mieltä, että ei mitään väliä, kunhan se ei vain ole J-P:n ryhmä! Käy tekemässä oma arvauksesi http://www.mysteeri.com/jyp-hurrikaani-iski-mysteeriin/ sivulla ja voit voittaa Miko Kaltevan CHL-pelipaidan ja lahjakortin Mysteeriin.