Jukka Ahvenjärvi liittyy JYPin valmennustiimiin, Jukka Holtari jatkaa seuraavat kaksi kautta

Jukka Ahvenjärvi vahvistaa JYPin valmennusta

 

Jukka Ahvenjärvi, 51, liittyy JYPin liigajoukkueen valmennustiimiin yhden vuoden sopimuksella.

 

–         Jyväskyläläisen jääkiekon monitoimikone, maisterismies ja työhevonen samoissa valjaissa. Kokenut ja arvostettu Ahvenjärvi on ollut mukana Jyväskylän kiekkoilussa vuodesta 1994 lähtien. On helpompi luetella joku sellainen toiminto, jossa ”Jusu” ei ole ollut mukana ja liigajoukkueen valmennus kuuluu niihin harvoihin asioihin, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kuvailee.

 

Kemin Lämärien kasvatin rooli JYPin liigajoukkueessa on apuvalmentaja, jonka lisäksi hän toimii myös joukkueenjohtajana. ”Jusun” ura jyppiläisenä alkoi vuonna 1994 JYPin C2-joukkueen toisena maalivahtivalmentajana, jonka jälkeen uran merkittäviin saavutuksiin kuuluu tinkimätön työ jyväskyläläisen mestiskiekon ja nuorten pelaajien kehityksen parissa. ”Jusun akatemiassa” on vuosien saatossa kiekkoillut lukuisia huippunimiä Sami Vatasesta Olli Määttään. Viimeiset yhdeksän kautta Ahvenjärvi on toiminut päävalmentajana JYP Akatemiassa sekä sen edeltäjässä D Teamissa. Ahvenjärvi on palkittu Mestiksen vuoden valmentaja-palkinnolla kahdesti, 2010-2011 sekä 2014-2015.

 

 

Jukka Holtari jatkaa JYPin urheilutoimenjohtajana

 

Jukka Holtari, 55, toimii JYPin urheilutoimenjohtajana myös tulevina kausina. Holtarin vetovastuu JYPin urheilupuolen toiminnasta jatkuu uuden sopimuksen myötä seuraavat kaksi kautta, kauden 2018-2019 loppuun.

 

– ”Hole” tuo meille käyttöön ainutlaatuisen kokemuksen, verkoston, kontakteja sekä todellisen ammattilaisen näkemyksen, joka toimii urheilupuolen kivijalkana. Jukka on ollut luomassa pioneerina suomalaiseen liigakiekkoon uutta ammattikuntaa pelaajakoordinaattorina ja urheilutoimenjohtajana toimiessaan. Jukan jatko mahdollistaa toimitusjohtajan työn tehokkaan hoitamisen sekä jatkumon, jotta jyppiläisyydeksikin voidaan kutsua. Pidän tätä merkittävänä uutisena JYP-perheelle, kuvailee JYP-toimitusjohtaja Aku Vallenius.

 

Holtarin kilpamenestys viimeiseltä 15 kaudelta on ainutlaatuista Suomessa. Kymmenen viime kauden aikana ”Hole” on joukkueensa kanssa kokenut yhdeksät mitalipelit. Mainittavimpina saavutuksina Holtarilta löytyy ”takan päältä” Suomenmestaruus JYPistä kaudelta 2012, Stanley Cup Boston Bruinsista 2011 sekä kaksi olympiapronssia Suomen A-maajoukkueessa Vancouverista 2010 sekä Sotsista 2014. Holtarilla alkaa nyt 14. kausi jyppiläisenä.