Kuninkaan paluu – Jarkko Immonen palaa JYPiin

Keskushyökkääjä Jarkko Immonen, 35, palaa kotiin ja JYP-paitaan kolmivuotisella sopimuksella. Immonen saapuu JYPiin nyt kolmatta kertaa urallaan. Ensimmäisen kerran legendaarinen numero 26 nähtiin Hurrikaanipaidassa syksyllä 2002 ja viimeksi mestaruuskeväänä 2009.

–          Koskaan aikaisemmin ei JYPiin ole sopimusta tehnyt yhtä meritoitunut pelaaja. Jake täyttää kriteerin ”eurooppalainen kiekkoikoni” ja jokaisella JYPin ystävällä onkin joku oma Immos-muistonsa matkan varrelta, kuvailee urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari Immosen paluuta.

Olympiapronssia Immonen voitti 2010 ja 2014 turnauksissa, joissa pelasivat vain ja ainoastaan absoluuttisesti maailman parhaat pelaajat sillä hetkellä. Jarkko on tähän mennessä urallaan pelannut kuudet MM-kisat, huippuna niistä vuoden 2011 henkilökohtainen ”Jackpot”: saaliina maailmanmestaruus, MM-kisojen piste- ja maalipörssin voitto sekä All Stars -valinta.

–          Jarkon saavutukset puhuvat puolestaan, kertaa Holtari Immosen tähänastista uraa.

 

Immonen päätti viimeisen kauden Sveitsin pääsarjan Zugissa tehokkaasti, saalistaen finaalitappioon päättyneissä Playoffseissa 15 ottelussa tehot 4+7=11. Kahden Sveitsissä vietetyn kauden lisäksi Immonen on pelannut kuusi kautta ja yli 300 ottelua KHL:ää Kazanissa (KHL-mestaruus 2010) sekä Nizhny Novdorodissa. Vyölle on kertynyt myös 20 NHL-ottelua New York Rangersissa, 128 AHL-ottelua sekä 318 liigaottelua. Tervetuloa kotiin Jarkko!