CHL jatkuu kotijäällä – sunnuntaina vieraita Itävallasta

JYP aloitti urakkansa CHL-liigassa perjantaina, kun piinkova sveitsiläisjoukkue EV Zug kaatui maalein 3-2. Lisää eurooppalaista kiekkoherkkua on luvassa heti sunnuntaina, kun Jyväskylään saapuu Vienna Capitals. 

Zug oli monelle hurrikaanipaidalle tuttu vastus, sillä onhan joukkue esimerkiksi Jarkko Immosen entinen työnantaja. Sunnuntain vastus, Itävallan pääkaupungista Wienistä ponnistava Capitals on hieman tuntemattomampi joukkue.

– Toki me ollaan joukkuetta vähän tutkittu, mutta nyt lauantaina panostetaan asiaan enemmän. Voitto tuo varmasti meille kaikille lisää virtaa ja intoa toiseen kotipeliin, päävalmentaja Marko Virtanen sanoo.

– Tietojen mukaan joukkue on erittäin työteliäs ja he ovat kovia kamppailemaan. Heillä on oma vahva pelillinen identiteetti, Virtanen jatkaa.

Capitals voitti viime kaudella Itävallan liigan mestaruuden. Kyseessä oli seuran toinen mestaruus. Edellinen tuli vuonna 2005.

Wieniläisten riveistä löytyy tuttuja ja kovia pelimiehiä. Puolustuspäässä luutiivat Lukossa ja Pelicansissa aiemmin pelannut Aaron Brocklehurst sekä niin ikään Liigasta tuttu Kyle Klubertanz.

Selvää on, että JYPin täytyy laittaa jälleen kaikki likoon, jotta voittojen tiellä jatketaan.

– Meillä oli aika hyvää 5-5-pelaamista, mutta muutama virhe siellä sitten tuli, jotka antoivat kaverille maalit. Varsinkin vika erä oli hyvää tekemistä. Virheet pitää karsia pois, Virtanen mietiskeli Zug-voiton jälkeen.

Ei muuta kuin kaikki hallille kannustamaan JYP voittoon! Pistetään mökää mökkiin, niin saadaan wieniläiset yhdessä kaadettua. Myös JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen rohkaisee faneja saapumaan LähiTapiola-areenalle.

– Nämä CHL-pelit ovat todella mielenkiintoisia pelejä. Jää pelille enemmän sijaa, kun kaikki eivät tunne toisiaan läpikotaisin. Varmasti riittää vauhtia ja tilanteita, JP korostaa.

Sunnuntain JYP – Vienna Capitals -taisto alkaa kello 19.00. Hanki lippusi sunnuntain kiekkonäytelmään TÄMÄN LINKIN kautta.